Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kesudiós besamel mártás

Kesudiós besamel mártás
Kesudiós besamel mártás
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept egy vegán lasagne elkészítésekor született. Hamis lasagne, ugyanis tészta helyett krumplit rétegeztem bele :) (Akkor inkább rakott krumplinak számít?) Ha már hamiskodunk, gondoltam, adjunk neki! :D így a "lasagnéba" való besamelt is hamisítottam... Ezt a klassz -és szuper egészséges- kis mártást mindenféle sütőben készült finomsághoz felhasználhatjuk!  

hozzávalók / 4 adag

  • 1 bögre sózatlan nyers kesudió
  • 2 ek fenyőmag
  • 1 ek citromlé
  • 1-1,5 bögre víz
  • szerecsendió, só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek nemes élesztőpehely (elhagyható)

ajánlat

Az élesztőpehely elhagyható, de sokkal sajtosabb ízt kapunk a felhasználásával, és nagyon egészséges!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kesut és a fenyőmagot krémmé alakítjuk, a következő két módszer valamelyikével: 
  2. A.) Kávédarálóval porrá őröljük a magokat, egy lábasba tesszük, és folyamatosan keverve hozzáadunk egy bögre vizet, vagy
  3. B.) Az előző este beáztatott kesut és fenyőmagot 1-2 ek vízzel turmixgépben, magas fokozaton pépesítjük.  
  4. A kapott krémhez egy lábasban lassú tűzön, folyamatosan kevergetve (én habverővel kevergettem) hozzáadjuk a citromlevet, az összepréselt fokhagymagerezdet, a szerecsendiót és 1 csipet sót.  
  5. Ha túl sűrűnek tűnik, hozzáadhatunk még egy kis vizet. 2-3 perc kevergetés alatt összeérnek az ízek.
  6. Zárjuk el a lángot, és keverjük a krémbe az élesztőpelyhet. 
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 140
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Bánszki Viktória

Mióta szakács: 2012.02.07.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

cashew bechamel, kesu besamel, kesudiós vegán besamell mártás

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Thu, 2017-02-23 21:37

Két kérdésem lenne: a fenyőmagot helyettesíthetem sima dióval (mert utóbbihoz ingyen jutok hozzá, az előbbi meg irtó drága, csak nem tudom, mennyire nyomná el a dió a kesu ízét); a másik kérdésem pedig, hogy az élesztőpehely mire szolgál? Még sosem használtam.