r
Nosalty Logó

Tönkölykenyér claris konyhájából

claris
Tönkölykenyér claris konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

546
Kalória
22.1g
Fehérje
93.1g
Szénhidrát
13.5g
Zsír
93.2g
Víz
-
Koleszterin
17.2g
Élelmi rost
8.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 546 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2183 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2162.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    1181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    93.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 546 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8650 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    952 mg
  • Foszfor
    2540 mg
  • Nátrium
    4724 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    372.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

Víz

  • Összesen
    372.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1105 micro
Összesen 2183 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt belerakjuk a meleg vízbe, és állni hagyjuk egy kicsit.
  2. A kétféle lisztet beleszitáljuk egy tálba. Hozzáadjuk a sót, egy kis mélyedést készítünk a liszt közepére, ide öntjük az élesztőt. Belerakjuk a olajat is.
  3. Egy kanál segítségével összekeverjük a tésztát, majd olajozott deszkán jól összedolgozzuk. Kb. 10 percig dagasztjuk.
  4. Félrerakjuk kelni (kb. 2 óra). Amikor megkelt, beleszórjuk a magvakat, jól beledolgozzuk a tésztába. Megformázzuk a kenyeret.
  5. A kenyérformát kilisztezzük, beletesszük a kenyeret, letakarjuk egy konyharuhával, és ismét kelesztjük kb. 20-30 percet. A sütőt előmelegítjük kb. 200 fokra.
  6. Amikor megkelt, átlósan bevagdossuk a tésztát, majd betesszük sülni. Párásíthatjuk is a sütőt, egy vízzel teli kis lábast rakhatunk a sütőbe. Kenegethetjük a kenyeret is vízzel.
  7. Akkor jó a kenyér, ha kivéve könnyen kicsúszik a formából (egy picit rá is lehet segíteni), és ha megkopogtatjuk, kongó hangot hallunk. A forró kenyeret még megkenhetjük egy kis vízzel. Ropogós lesz tőle a héja. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Régóta szerettem volna kipróbálni a kenyérsütést. Ez lett belőle.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek