r
Nosalty Logó

Tönkölyfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Annamo
Tönkölyfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A fánkhoz

A tálaláshoz

Összesen 1868 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A fánkhoz

A tálaláshoz

Összesen 7474 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A fánkhoz

A tálaláshoz

Összesen 455 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    134.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 1868 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    537.6 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    229 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    165 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3449 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    1938 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    597 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    182 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1275 micro
Összesen 7474 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 455 Kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A fánkhoz

  1. Az élesztőt 1 mk cukorral a tejben felfuttatjuk.
  2. A liszteket a maradék cukorral, sóval, vaníliás cukorral jól összekeverjük egy habverő segítségével. Közepébe mélyedést nyomunk, ide öntjük az élesztős tejet, a tojássárgájákat, a reszelt citromhéjat és a rumot vagy whiskyt. (Régebben mindig rummal készítettem, de egy alkalommal túl későn vettem észre, hogy nincs itthon rum. Körülnéztem a bárszekrényben némi alkohol után, és a whisky mellett döntöttem. Jó ötletnek bizonyult, sokkal finomabb, különlegesebb vele a sütemény, azóta gyakorlatilag nem is vettem rumot, csak whiskyt használok. Édes, amerikai whisky a tuti!)
  3. Ha minden a lisztben van, akkor az olvasztott vajat lassan adagolva hozzá szépen bedagasztjuk az egészet, majd letakarva langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
  4. Ezután kissé visszagyúrjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és nem túl forró olajban kisütjük.
  5. (Én a wokban szoktam sütni úgy, hogy a fánkok közepében kialakítok egy kis mélyedést a lekvárnak, és először ezzel a mélyedéssel lefelé teszem az olajba, majd ha szépen megdagadt, megfordítom.) Ha így sütjük, szép magas, szalagos fánkjaink lesznek.
  6. Házi baracklekvárral a legfinomabb. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6766
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy jófajta fánk. Ráadásul egészséges is. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni benne!

Hozzászólások

Hozzávalók

A fánkhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek