r
Nosalty Logó

Tönkölyfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Annamo
Tönkölyfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A fánkhoz

A tálaláshoz

Összesen 1868 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A fánkhoz

A tálaláshoz

Összesen 7474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A fánkhoz

A tálaláshoz

Összesen 455 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    134.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 1868 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    537.6 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    229 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    165 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3449 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    1938 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    597 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    182 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1275 micro
Összesen 7474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 455 kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A fánkhoz

  1. Az élesztőt 1 mk cukorral a tejben felfuttatjuk.
  2. A liszteket a maradék cukorral, sóval, vaníliás cukorral jól összekeverjük egy habverő segítségével. Közepébe mélyedést nyomunk, ide öntjük az élesztős tejet, a tojássárgájákat, a reszelt citromhéjat és a rumot vagy whiskyt. (Régebben mindig rummal készítettem, de egy alkalommal túl későn vettem észre, hogy nincs itthon rum. Körülnéztem a bárszekrényben némi alkohol után, és a whisky mellett döntöttem. Jó ötletnek bizonyult, sokkal finomabb, különlegesebb vele a sütemény, azóta gyakorlatilag nem is vettem rumot, csak whiskyt használok. Édes, amerikai whisky a tuti!)
  3. Ha minden a lisztben van, akkor az olvasztott vajat lassan adagolva hozzá szépen bedagasztjuk az egészet, majd letakarva langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
  4. Ezután kissé visszagyúrjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és nem túl forró olajban kisütjük.
  5. (Én a wokban szoktam sütni úgy, hogy a fánkok közepében kialakítok egy kis mélyedést a lekvárnak, és először ezzel a mélyedéssel lefelé teszem az olajba, majd ha szépen megdagadt, megfordítom.) Ha így sütjük, szép magas, szalagos fánkjaink lesznek.
  6. Házi baracklekvárral a legfinomabb. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7650
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy jófajta fánk. Ráadásul egészséges is. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni benne!

Hozzávalók

A fánkhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!