Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Farsangi fánk házi baracklekvárral

Farsangi fánk házi baracklekvárral
Farsangi fánk házi baracklekvárral
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lekvárral, csokiöntettel, pudinggal, stb., ki mivel szereti, és porcukrozzuk.

hozzávalók / 6 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Az elkészítésről a youtube-csatornámon találtok videót.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet és a porcukrot egy tálba átszitáljuk, és hozzáadjuk a sót.
  2. Az élesztőt langyos tejben elkeverjük (szuszpendálás), majd hagyjuk kb. 10 percig, hogy az élesztő elkezdjen dolgozni.
  3. A margarint felolvasztjuk. Én mikróba szoktam tenni pár másodpercre, ez a leggyorsabb.
  4. Hozzáadjuk a tálban lévő liszthez, sóhoz, porcukorhoz az olvasztott margarint, a tojássárgájáját és a felfuttatot tejet.
  5. Kellemes lágy tésztát gyúrunk.
  6. Fontos,hogy a tésztánk ne legyen hideg. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órát hagyjuk a tésztánkat pihenni. A kétszeresére fog minimum kelni a tálban.
  7. A tésztánkat kifordítjuk a tálból a nyújtódeszkára. Fontos, hogy ne tépjük a tésztát, és nem is kell átgyúrni, elég lesz a nyújtás. Kb 0.5 cm vastagra nyújtjuk, és kerek formákat szaggatunk ki.
  8. A tészta közepét ujjunkkal erősen megnyomjuk, és a forró olajban aranybarnára sütjük mindkét felét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 558
elküldve: 2
receptkönyvben: 80
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Fedde

Mióta szakács: 2018.09.18.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalagos fánk

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

642
finomliszt 0.5 kg
porcukor 2 ek
tej 3.2 dl
friss élesztő 3 dkg
margarin 5 dkg
tojássárgája 3 db
1 kávéskanál
sárgabaracklekvár 5 ek