r
Nosalty Logó

Hamburger bucik

NS
Hamburger bucik
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

646
Kalória
17.5g
Fehérje
105.8g
Szénhidrát
15.3g
Zsír
30.9g
Víz
108.5g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
9.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 646 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5163 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 281 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1405.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    1018 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 646 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    122.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11244.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    844 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1571 mg
  • Nátrium
    8144 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    846 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    247.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    772 micro
  • Kolin:
    789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1065 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    680 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 5163 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

  1. A tejet megmelegítjük és beleszórjuk a porcukrot, élesztőt. Csomómentesre keverjük. A lisztből kiveszünk 20 dkg-nyit, és azt is elkeverjük benne. Tetejére kevés lisztet hintünk és hagyjuk a kovászt megkelni.
  2. A margarint felolvasztjuk, de ne legyen forró, csak meleg.
  3. A többi lisztben elkeverjük a sót, beleütjük a tojássárgákat, és a megkelt kovásszal és margarinnal addig dagasztjuk, amíg sima felületű, edénytől elváló tésztát kapunk. Ruhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük meleg helyen.
  4. A tésztát ekkor átgyúrjuk, 10 egyenlő részre osztjuk, gömbölyűre formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Hagyjunk köztük nagy helyet, mert nőni fognak. Ismét kelesztés következik, meleg helyen duplájára.
  5. Előmelegítjük a sütőt.
  6. A bucikat óvatosan lekenjük tojásfehérjével, és betesszük a sütőbe. Kb. 30 percig sütjük, ezalatt szépen megbarnulnak.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40

Szilveszteri menü: hamburger. Én bevállaltam a zsemlék sütését, barátaim elkészítik a húspogácsákat. :-) Micsoda munkamegosztás! Van vele munka, de megéri, mert nagyon finom! A 10 darabot kétszerre tudtam kisütni a 40x40 cm-es sütőlemezen.

További receptek

Diós búrkifli házilag

Manapság már oly kevés helyen árulják az édes péksütemények koronázatlan királyát, ahol pedig mégis kapni, hát, gyakran inkább kiábrándító vagy feledhető élményt nyújt a bolti ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek