r
Nosalty Logó

Tonhalas tészta Kendőcskétől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tonhalas tészta Kendőcskétől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 716 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2863 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 183 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1998.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12596 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 716 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.1 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7994.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    489 mg
  • Kálcium
    1538 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    2516 mg
  • Nátrium
    2990 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    925.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    829 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    849 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    939 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    695 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1601 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    50383 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 2863 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3211 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 183 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük a csomagolásán található útmutató szerint.
  2. A vöröshagymát apóra vágjuk, megdinszteljük a tonhalkonzerv olaján (ha olajos tonhalat vettünk, ha nem, akkor én olívaolajat szoktam használni). Beletesszük a tonhalat, a paradicsompürét és a ketchupot. Ízlés szerint vizet adunk hozzá, ki milyen szószosan szereti. Pár percig összefőzzük, majd fűszerezzük ízlés szerint. A fokhagymát és a citromlevet a végén adjuk hozzá, jól elkeverjük, és le is vesszük a tűzről. (Így intenzívebb lesz a fokhagyma íze, de aki nem szeretné erősre, az főzze még pár percig.)
  3. Ha kész, összekeverjük a szószt a tésztával, és kivajazott tepsibe öntjük. A tetejét jó vastagon megszórjuk valamilyen sajttal (én most sima trappistát használtam, de nagyon finom valami füstölt sajttal is), és rápirítjuk a sütőben.
  4. Nagyon finom, ha a tonhal mellé beleteszünk más tengergyümölcsét is, akár konzerv, akár mirelit formában. (Ha mirelitet használok, előtte mindig előfőzöm. Kb. 5 percre bedobom sós, citromos forró vízbe.)
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1633
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretjük a tonhalat és a tésztát, és gyorsan kész van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 budapesti étterem, amit külföldi barátoknak is bátran ajánlunk

Mindig fogós kérdés, hova kalauzoljuk el régóta külhonban élő rokonainkat, Magyarországra látogató barátainkat. Ilyenkor a legokosabb nem egy olasz trattoriába vagy sushizóba vinni őket, hiszen mi másra is volnának kíváncsiak, mint arra a konyhára, ami csak itt érhető el, és rólunk, magyarokról mesél... De miért is olyan nehéz ügy ez?

Nosalty

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?