Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns szardíniás spagetti

Pikáns szardíniás spagetti
Pikáns szardíniás spagetti
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs story. :) Pikk-pakk készen van, amolyan mentőkaja, többek között ezért is nagy kedvenc.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben cseppnyi olajjal al dente megfőzzük.
  2. Míg a tészta fő, elkészítjük a szószt: a felaprított vöröshagymát olajon megdinszteljük, pár perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát is.
  3. A sörből leiszunk pár kortyot, és a fennmaradó kb. 3 dl-rel felöntjük a hagymát. (Nem sörösök mindezt vízzel tegyék :) A folyadék mennyiségét ki-ki saját ízlése szerint alakítsa attól függően, hogy mennyire szeretne szószosra a végeredményt.
  4. Hozzáadjuk a villával összetört szardíniát, a mustárt, a pestot és a chilit, ha sima szardínia konzervvel dolgozunk.
  5. Megvárjuk amíg picit elfő a leve és kellő sűrűségű lesz (kb. 5 perc), belecsepegtetjük a citromlevet, és ha szükséges, utánafűszerezzük.
  6. Reszelt parmezánnal tálaljuk, aki szereti, szórjon rá kapribogyót is.


 

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 181
elküldve: 1
receptkönyvben: 139
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Chococat

Mióta szakács: 2012.03.01.
17 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: sörös receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pestos halas tészta, szardíniás spagetti

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Fri, 2015-12-18 14:12

Kedves banalt! Elnézést a késői válaszért. Igen, úgy van, ahogy írod, zöld pesto kell bele. Nagyon örülök hogy ízlett:)
Szép napot: Chococat

b-n
b-n Sat, 2012-12-29 11:28

Vigyázni kell a sör és hal arányra, mert túl pépesre törtem és híg lett. Igaz a reszelt sajt majd eltakarta....amúgy érdekes íz világú étel, olyan mediterrán jellegű. Biztosan elkészítem még, mert sosem árt egy halas étellel több az asztalra!

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Thu, 2013-01-03 22:09

Kedves b-n!

Köszönöm a visszajelzést és örülök, hogy összességében elégedett voltál :) A folyadékot én minden receptnél óvatosan szoktam adagolni, hogy elérjem a kívánt állagot. Ebben az esetben nálam ez hozzávetőlegesen 3 dl folyadékot jelent, de mint írtam, ki-ki bátran változtasson ezen saját szája íze szerint.
Imádom a mediterrán konyhát, egy kis napfényt csempész a borongós napokon az ember lelkébe/(gyomrába?) :)
További jó sütést-főzést!

Chococat

569
spagetti tészta 500 g
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 4 gerezd
sör 3 dl
szardínia 240 g
dijoni mustár 4 tk
pesto 3 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
citromlé 4 csepp
parmezán sajt 5 dkg
kapribogyó 1 teáskanál
0 ízlés szerint