Nosalty Logó

Pikáns szardíniás spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pikáns szardíniás spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 568 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2844 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 238 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 568 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6983 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    464 mg
  • Kálcium
    1670 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    2562 mg
  • Nátrium
    1826 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    473 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1242 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 2844 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben cseppnyi olajjal al dente megfőzzük.
  2. Míg a tészta fő, elkészítjük a szószt: a felaprított vöröshagymát olajon megdinszteljük, pár perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát is.
  3. A sörből leiszunk pár kortyot, és a fennmaradókb. 3 dl-rel felöntjük a hagymát. (Nem sörösök mindezt vízzel tegyék :) A folyadék mennyiségét ki-ki saját ízlése szerint alakítsa attól függően, hogy mennyire szeretne szószosra a végeredményt.
  4. Hozzáadjuk a villával összetört szardíniát, a mustárt, a pestot és a chilit, ha sima szardínia konzervvel dolgozunk.
  5. Megvárjuk amíg picit elfő a leve és kellő sűrűségű lesz (kb. 5 perc), belecsepegtetjük a citromlevet, és ha szükséges, utánafűszerezzük.
  6. Reszelt parmezánnal tálaljuk, aki szereti, szórjon rákapribogyót is.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 8657
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nincs story. :) Pikk-pakk készen van, amolyan mentőkaja, többek között ezért is nagy kedvenc.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Vigyázni kell a sör és hal arányra, mert túl pépesre törtem és híg lett. Igaz a reszelt sajt majd eltakarta....amúgy érdekes íz világú étel, olyan mediterrán jelleg?. Biztosan elkészítem még, mert sosem árt egy halas étellel több az asztalra!

Törölt felhasználó

Kedves b-n! Köszönöm a visszajelzést és örülök, hogy összességében elégedett voltál :) A folyadékot én minden receptnél óvatosan szoktam adagolni, hogy elérjem a kívánt állagot. Ebben az esetben nálam ez hozzávet?legesen 3 dl folyadékot jelent, de mint írtam, ki-ki bátran változtasson ezen saját szája íze szerint. Imádom a mediterrán konyhát, egy kis napfényt csempész a borongós napokon az ember lelkébe/(gyomrába?) :) További jó sütést-f?zést! Chococat

csakegygourmet

Kedves Chococat! A pesto alatt milyen pestot kell érteni? Bazsalikom+parmezán+feny?mag? Üdv:banalt

csakegygourmet

Kedves Chococat! Isteni lett;). Sörös hagymalevessel adtam fel. Üv: banalt

Törölt felhasználó

Kedves banalt! Elnézést a kés?i válaszért. Igen, úgy van, ahogy írod, zöld pesto kell bele. Nagyon örülök hogy ízlett:) Szép napot: Chococat

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.