r
Nosalty Logó

Spagetti alla puttanesca Barilla konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Barilla
Spagetti alla puttanesca Barilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 739 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 4436 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 205 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    807 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4288 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 739 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5652.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    651 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    665 mg
  • Foszfor
    2217 mg
  • Nátrium
    1593 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    792.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1126.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    734 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2530 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4841 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1910 micro
Összesen 4436 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1191 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy szószos lábosban melegítsük össze az olívaolajat és a vajat.
  2. Adjuk hozzá a fokhagymát és a szardellát.
  3. Ha a fokhagyma barnulni kezdett, adjuk hozzá a kapribogyót, az olívabogyót és a paradicsomot.
  4. Folyamatosan kevergetve főzzük.
  5. Közben a bő, sós vízben főzzük készre a tésztát,
  6. 20 perc után zárjuk le a szósz alatt a gázt, és öntsük a leszűrt, al dentére főzött tésztára.
  7. Friss petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6094
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Spagetti alla puttanesca Barilla konyhájából
Barilla 56 recept

Az spagetti örömlány módra Campania és Lazio tartomány kedvelt tésztaétele. Ahány ház, annyiféle képen készítik - van, aki tesz bele chilit, van, aki kihagyja a szardellát. Eredete vitatott, egyesek a nápolyi bordélyházakban kínálták a XX. század elején a klienseknek a látogatás után, mások szerint viszont maguk az örömlányok fogyasztották hajnalban egy-egy műszak után. Ugyanakkor Sandro Petti építész magának tulajdonítja a receptet: azt állítja, ő alkotta meg a receptet, amikor barátai késő este értek oda az éttermébe, a szakács már hazament, ő pedig azt az utasítást kapta, hogy "örömlány gyorsan" állítson össze valami vacsorát. Mindegy is, honnan ered, igazi olasz finomságot kap, aki ezt készíti vacsorára. www.barilla.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ha nem láttál még hullámvasutazó virslit, most fogsz

A Gallio pulykafelvágottak új werkfilmjéből kiderül, hogy programozott robotkamera pásztázta a körhintázó szalámikat, a szellemeskedő pulykapárizsit és a hullámvasutazó virsliket. A stáb digitális animáció helyett igyekezett a legtöbb dolgot terepasztalon berendezve és mozgatva megvalósítani. Lessétek meg a nem mindennapi reklámot!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.