r
Nosalty Logó

Tonhalas-póréhagymás tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zsanna
Tonhalas-póréhagymás tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1943 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1485.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1143.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    926 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1676 micro
Összesen 487 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    134.2 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5943.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    2141 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    2043 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    4574.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3107 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    681 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2799 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3705 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6704 micro
Összesen 1943 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, majd a vaj felében és 1 ek olajban megfuttatjuk.
  2. A levessel felöntjük, borssal megszórjuk, és teljesen puhára pároljuk.
  3. Amikor kész, pürésítjük.
  4. A makarónit lobogó sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, mély tálban elkeverjük a maradék olajjal, és az apró darabkákra vágott vajjal.
  5. Végül belekeverjük a kis darabokra szeletelt halat, a pórés krémet és a sajt felét.
  6. Tűzállótálba öntjük, a maradék sajttal megszórjuk, éskészre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3566
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 06.

Ajánló

A száraz fehérbor kiválóan passzol hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapreceptet egy újsában olvastam viszonylag régen. Egy alkalommal a „Mit főzzek ma és egyáltalán mi van itthon?" kérdések felmerülésekor valami derengeni kezdett... A pontos leírásra már nem emlékeztem, ezért megpróbálkoztam a magam módján, nos ez lett belőle. Mivel a családnak nagyon ízlett, azóta is rendszeresen elkészítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek