r
Nosalty Logó

Paradicsomos tonhalragu spagettival

Marti48
Paradicsomos tonhalragu spagettival
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

840
Kalória
46.2g
Fehérje
103.9g
Szénhidrát
26.1g
Zsír
296.1g
Víz
16.7g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
9.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 840 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1680 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1420.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    296.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1841 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1964 micro
Összesen 840 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2840.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1192 mg
  • Nátrium
    809 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    207.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    592.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    498 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    707 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    3682 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3929 micro
Összesen 1680 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1074 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

  1. A fokhagymáról és a hagymáról lehántjuk a héját, és nagyon apródarabokra kockázzuk. A paradicsomok csumáját eltávolítjuk, és nagylyukúreszelőn lereszeljükaddig, ameddig csak a héja marad hátra. A halkonzerv levét lecsöpögtetjük.
  2. Egy serpenyőben felforrósítunk 2 ek olívaolajat, beledobjuk a hagymát, fehéredésig dinszteljük, ekkor hozzáadjuk a fokhagymátés a lereszelt frissparadicsompépet. Pár percig forraljuk, majd belekeverjük a tonhalat. Egyet-kettőt rottyantunk rajta,sózzuk, borsozzuk, picit cukrozzuk, és a durvára tépkedett bazsalikom2/3-át hozzákeverjük.
  3. Egy ek olívaolajjal vizet forralunk, a spagettit előírás szerint megfőzzük. Leszűrjük, meleg vízzel röviden leöblítjük, és 1 ek olívaolaj, só, borsés a maradék bazsalikom hozzáadásával óvatosan megkeverve jól felforrósítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

Feltétlenül ki kellett próbálnom egy korábban eltett, Zilka egyik receptjében talált, jónak ígérkező tippet: a reszelt paradicsomot! Bevált, nagyon tudom ajánlani a forrázott paradicsom hámozása helyett! (Lsd. Zilka oldala) A ragu saját kitaláció, gyors, jó, és nem is drága!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek