Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántottás leves

Rántottás leves
Rántottás leves
50 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pontosan nem tudom, mi ennek a levesnek a story-a, de én az anyukámtól tanultam. Ő meg biztos az anyukájától.

Ez egyfajta tojásleves. Én szeretem a tojáslevest, de csak ilyen formában, nem mondom, hogy az egész tojásos vagy a csorgatott tojásos levest nem eszem meg, de ez így a kedvencem. Kisfiamnak is változó korszakai vannak, hol a tojásfehérjét nem szereti, hol pedig a sárgáját.... Úgyhogy ez a tojásleves tökéletes az olyan gyerekeknek is, akik nem nagyon szeretik a tojást egészben.... Garantálom, siker lesz vele.

hozzávalók / 3 adag

A leveshez

Az omletthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd ha megpirult, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felengedjük kb 2,5-3 liter vízzel.
  2. A levesalapunkat megsózzuk, ételízesítőt rakunk bele, ízlés szerint paprikakrémet.
  3. Míg a levesünk felfő, elkészítjük az omletteket.
  4. Kettesével felverjük a tojásokat, ízesítjük ízlés szerint, majd 1 kanál lisztet kavarunk bele, és kevés olajon mindkét oldalát világosra megsütjük.
  5. A kész omlettát vágódeszkán tetszőlegesre vágjuk (kockára v. hosszabb csíkokra).
  6. Ha a levesünk felfőtt, teszünk bele 1 kanálnyi ecetet, majd a kész omlettát kis beletesszük.
  7. Megkóstoljuk, ízlés szerint még ízesíthetjük.
  8. Megvárjuk, míg újra felforr a levesünk, és kész is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 647
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

reka8463

Mióta szakács: 2011.07.19.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tojásleves, ecetes leves rántottával, omlettes leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edyt72
edyt72 Mon, 2012-04-02 22:04

a legvegen lehet bele lobbantani apritott tarkonyt.nalunk nagyon bejott.

258
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 1 kávéskanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
ecet 1 ek
0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
víz 2.5 l
tojás 4 db
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint