Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes kukoricaleves

Tejszínes kukoricaleves
Tejszínes kukoricaleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám születésnapján készítette el keresztanyum, akkor nagy sikert aratott vele. Itt volt az ideje, hogy én is elkészítsem itthon magunknak. Nagyon egyszerű és finom leves, nem lehet abbahagyni a kanalazást!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaplevet felforraljuk egy lábasban, és hozzáöntjük a kukoricát.
  2. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt. Miután felforrt, jöhet a kevés vízben feloldott keményítő, ami kicsit besűríti levesünket.
  3. Tálaláskor a tányér aljára reszelünk durvára egy kevés sajtot, és arra merjük a levest. Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 353
elküldve: 2
receptkönyvben: 72
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Katicabogaram

Mióta szakács: 2012.03.07.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kukoricaleves, kukoricaleves tejszínesen, tejszínes zöldségleves kukoricával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

239
csemegekukorica 200 g
alaplé 2 l
főzőtejszín 2 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
füstölt sajt 10 dkg