r
Nosalty Logó

Szuvidált szűzpecsenye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Szuvidált szűzpecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 378 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1135 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 378 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3128.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1875 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    963.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    418 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    2047 micro
  • β-crypt
    469 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 1135 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűzpecsenyét lehártyázzuk és félbevágjuk. A curry porból, natúr joghurtból és a mézből pácot készítünk, belerakjuk a kakukkfüvet. A húsokat egy éjszakára hagyjuk a páclében.
  2. Másnap a pácból kiszedve szűzpecsenyéket külön-külön fóliatasakba tesszük, a tasakokat vákuum alatt lezárjuk.
  3. A sütőt hőlégkeveréses fokozatban kb. 60 fokra melegítjük. Egy nagy fazékba annyi vizet öntünk, amennyiben a zacskókat kényelmesen el tudjuk meríteni. A vizet hőmérővel ellenőrizve felmelegítjük 58 fokra. Berakjuk az egészet a sütőbe, fontos, hogy fedő nélkül. A vizet állandó hőfokon tartva 2 órán keresztül szuvidáljuk a pecsenyét. Ha a víz hőmérséklete feljebb megy, kinyitjuk a sütő ajtaját, esetleg kicsit megkavargatjuk a vizet is, ha kell.
  4. A szuvidálás után a húsokat kivesszük a tasakból, alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük. Ezalatt az idő alatt egy serpenyőben a felkockázott paprikákat kevés olajon kicsit megpirítjuk. Tálra szedjük.
  5. Ugyanabban a serpenyőben a húsok mindkét oldalára kérget pirítunk. Ha van maghőmérőnk, 58 fokig sütjük.
  6. A pirított kaliforniai paprikával és burgonyapürével tálaljuk. Ízlés szerint lehet a tányéron még picit sózni a húst.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 36957
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szuvidált szűzpecsenye
Pogácsa 381 recept

Szerencsére a férjem még mindig nagy lelkesedéssel szuvidál, kipróbál különböző húsokat és pácokat, hogy milyen ízeket tud kihozni belőlük ezzel a módszerrel. Egyik jobb, mint a másik. Remélem, még hosszú ideig megmarad ez a hobbija. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek