r
Nosalty Logó

Töltött szűzpecsenye Edit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
VnéEdit
Töltött szűzpecsenye Edit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 508 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1525 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 107 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1564.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    751 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    362 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    1975 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 508 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    179.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4693.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    2252 mg
  • Nátrium
    1380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1086 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1107 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    1506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5926 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1590 micro
Összesen 1525 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűzpecsenyét hosszában kettéhasítjuk úgy, hogy nem vágjuk át.
  2. A tölteléket elkészítjük. A zsemlét tejben áztatjuk, majd kifacsarjuk. Összekeverjük petrezselyem zöldjével, sózzuk, borssal, reszelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával ízesítjük, 2 db nyers tojással mindezt összekeverjük.
  3. 4 db tojást keményre főzünk. 1 db tojást felaprítunk. A sárgarépát is feldaraboljuk, és a töltelékhez keverjük. A szűzpecsenyét kívül-belül enyhén sózzuk, borssal megszórjuk. Szétnyitva az egyik felére tesszük a tölteléket, és ráhelyezzük a 4 db keményre főtt tojást. Összehajtjuk, majd fóliába csomagoljuk.
  4. Egy tepsit olajjal kikenünk, 2 dl vizet öntünk rá, és a fóliába csomagolt pecsenyét beletesszük. Fóliával a tepsit lezárjuk, és 200 fokon 1 órán át megsütjük.
  5. A sütés vége felé a fóliát a tepsiről és húsról is levesszük, a pecsenyelével megöntözzük, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 81
  • Össznézettség: 23288
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 18.

Ajánló

Bármilyen körettel tálalhatjuk. Kihűlt állapotban, ferdén szeleteljük. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Töltött hús kedvelők is vagyunk. Most tojással töltöttem, finom lett, de tölthetjük másképpen is. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek