Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött szendvics fánk

Töltött szendvics fánk
Töltött szendvics fánk
70 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel 10 különböző ízlésű vendégem volt, én úgy készítettem, hogy 4 tálkába elosztottam a fűszeres
pudingot, egy kevés reszelt hagymát, reszelt sajtot, majd mindegyikbe belenyomtam egy fél csomag
krémsajtot, (50-50 g-ot) egyikbe gombást, a másikba kolbász ízűt, kettőbe simát. Az egyik simába csak reszelt sajtot és zöldpaprikát tettem, a másikba egy ek-nyi pástétomot, a másik kettőbe apróra vágott sonkát, illetve főtt virslit. Végül a tetejét megszórtam reszelt sajttal.
Amikor van metélőhagyma vagy retek azt is tehetünk bele.

hozzávalók / 10 adag

Fánk

Töltelék

ajánlat

A krém fűszerezését hagyjuk a végére, mert a hozzávalók is fűszeresek.

Szólj hozzá!

elkészítés

Fánk

  1. A vizet a sóval felforraljuk, beletesszük a vajat, amikor felolvadt, beleszórjuk a lisztet, és addig kavarjuk, amíg az edény aljától elválik. Amikor a tészta langyosra hűlt, egyenként belekavarjuk a tojásokat, csak akkor adjuk hozzá a következőt, amikor a tojást teljesen beledolgoztuk. Az utolsó tojást csak részletekben adjuk hozzá, mert lehet, hogy nem lesz szükség az egészre, ez függ a tojások méretétől. A massza nem szabad se túl kemény, se túl lágy legyen. Ha szétfolyik, laposak lesznek a fánkok, ha túl kemény, a fánkok nehezek lesznek, és nem nőnek fel. Belekavarjuk a reszelt sajtot is.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe fél teáskanálnyi halmokat rakunk egymástól legalább 4 cm távolságra. Előmelegített sütőbe megsütjük (kb 20 perc).
  3. Az ajtót nem nyitogatjuk. Amikor kívülről látjuk, hogy szép aranysárga, egyet kiveszünk, az ajtót gyorsan visszacsukjuk, ha pár perc alatt nem esik össze, akkor készre sült. Ekkor se nyitjuk ki az ajtót, csak lezárjuk a lángot, 2-3 perc múlva résnyire nyitjuk, és még legalább 5 percig bent hagyjuk a tésztát.

Töltelék

  1. A tejjel megfőzzük a pudingot, enyhén fűszerezzük, időnként megkavarva kihűtjük. Összevegyítjük a krémsajttal, a reszelt sajttal, reszelt hagymával és az apróra vágott paprikával.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, virslit. Fűszerezzük, ha szükséges. A tészta tetejét levágjuk, kiskanállal megtöltjük, visszatesszük a kalapját, és megszórjuk reszelt sajttal.
  3. Tálalásig hűtőben tartjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 303
elküldve: 1
receptkönyvben: 98
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
226 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
kategória: fánk
nehézség: könnyű
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

minifánkok sajtos töltelékkel, sajtos minifánkok, sós pudingos-sajtos minifánkok

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2017-02-24 20:04

Kicsit nagyobb teáskanalaim vannak, ezzel veszek enyhén púpozva egy kanálnyit és ebből két halmocskát teszek. Diónál mindenképpen kisebb halmokat rakok. Remélem jól sikerültek.

volfi
volfi / volfi Mon, 2017-03-06 22:46

Az első adag tészta nem nagyon sikerült, de a második tökéletes lett, nagy sikere volt nagyobb társaságban is. :) Köszi!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2017-03-07 07:53

Örülök, hogy végül sikerült. Ezt a sütit, csak a tojás mennyiséggel és sütéssel lehet elrontani. Ha egyszer megtapasztaltad, hogy milyen kell legyen a massza sütés előtt (ezért írtam, hogy az utolsó tojást csak apránként adjuk hozzá), akkor biztosan sikerül. Ha a tészta összeesik sütés után, azt jelenti, hogy nem volt teljesen megsülve. Akkor jó, ha a tepsit megmozgatod és a fánkok gurulnak. Köszi a visszajelzést.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2017-02-21 07:48

Igen, én így készítettem. Sülés közben megnőnek. Kisebb kell legyen, mint az édes krémmel töltött fánk. Tulajdonképpen ezek falatkák, de nyugodtan lehet nagyobbakat készíteni, ki hogy szereti.

volfi
volfi / volfi Fri, 2017-02-24 14:55

Igen, értem, hogy picinek kell lenni, de a fél teáskanál nagyon-nagyon picinek hangzik. Ennyit nőne? No mindegy, nekiállok, aztán gyakorlatban kiderül. :)

283
víz 1 dl
vaj 10 dkg
finomliszt 10 dkg
tojás 4 db
sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
tömlős krémsajt 20 dkg
prágai sonka 7 dkg
virsli 10 dkg
paprika 1 közepes db
lila hagyma 1 kis fej
sajt 10 dkg
bors 0 ízlés szerint
tej 1.5 dl
tejszínízű pudingpor 0.5 tasak
0 ízlés szerint