Nosalty Logó

Csokis fánk ahogy CsuZsó készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
CsuZsó
Csokis fánk ahogy CsuZsó készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 47% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 1611 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 47% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 6444 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 47% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 497 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    130.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 1611 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    523.7 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    227 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2026.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1003 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.4 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    179 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    675 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    834 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    941 micro
Összesen 6444 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 497 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejben cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet, sót, tojássárgáját és a vajat összekeverjük (a vajat érdemes előbb kivenni a hűtőből, hogy puha legyen, vagy mikróban kicsit megolvasztani), majd a langyos tejjel és az élesztővel összegyúrjuk. Jól dolgozzuk ki a tésztát. (Ha nagyon ragad, lehet tenni még bele lisztet, de mértékkel.) Majd meleg helyen kelesztjük fél órát.
  3. Miközben kel a tészta, elkészítjük a tölteléket.A porcukrot és a kakaót a vízzel felmelegítjük és jól elkeverjük. Mikor kicsit kihűlt, egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat. A vajat jól kikeverjük, majd ezt is a krémhez adjuk.
  4. Mikor megkelt a tészta, két cipóra osztjuk. Az a cipó, melyből a teteje lesz a fánknak, kicsit legyen nagyobb a másiknál.Téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, vastagsága teetszőleges (2 mm-1 cm-ig).
  5. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, és egy szaggatóval kört rajzolunk rajta (hogy tudjuk mekkora lesz a fánk). A közepébe belehelyezzük a krémet. Ezután kinyújtjuk a másik cipót is és ráfektetjük a töltelékes tésztára.
  6. Kicsit megnyomkodjuk, hogy jól összetapadjon és kiszaggatjuk. Egy kicsit állni hagyjuk, addig felforrósítjuk az olajat.
  7. A forró olajban pár perc alatt megsütjük a fánkokat. (Ha azt szeretnétek, hogy szalagos legyen, akkor fordítsatok egyet rajta és takarjátok le. A sütési idő a tészta vastagságától függ.)
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 42721
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 08.

Ajánló

Nagyon vigyázzunk az olaj hőmérsékletére, mert ha nem elég meleg az olaj, akkor megszívja magát a fánk és ehetetlen lesz. Kb. 20 fánk lesz belőle.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

CsuZsó 1 recept

Egy internetes oldalon találtam a receptet, kicsit átvariáltam, és íme egy nagyon finom fánk. A tölteléket pudinggal is lehet helyettesíteni, azzal nincs annyi macera. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szió, ebb?l a mennyiségb?l kb. hány darab lesz? És tuti nem jön ki a töltelék??? Már próbáltam túróval, lekvárral, de mindig kimászott:((( Kipróbálnám, mert nagyon guszta:)))

CsuZsó

Szia! Kb 20 db lesz bel?le, attól függ, h milyen vékonyra nyújtod. Csináld úgy, hogy el?ször egy szaggatóval kijelölöd a fánk nagyságát, aztán a közepébe teszed a krémet, majd ráfekteted a másik tésztát. Ekkor szépen látszani fog a krém helye, körülötte jól nyomkodd össze a tésztát, majd szaggasd ki. Így sikerülnie kell. :)

Törölt felhasználó

Hali! Én már többször készitettem hasonló töltött tésztát,csak sósan.A következö módon biztos nem folyik ki bel?le semmi:én a kinyújtott tésztát kiszaggatom kerek formával,minden másodikra teszek tölteléket és megkenem tojásfehérjével (ezt a tv-ben láttam Sthal konyhájában!),utána ráteszek egy üres korongot,jól összenyomkodom,és mehet a forró olajba!Még soha nem jött ki a töltelék egyb?l sem!!! sok sikert és jó étvágyat! Üdw:Mimi

CsuZsó

Igen, ez is egy jó megoldás. :)

Törölt felhasználó

Köszönöm a segítségeteket:)

Törölt felhasználó

hehe stahl judit konyhája,mi?:-DD A remek Nigellától lopott jó pár receptet amiért be is perelte..:-DD nevetséges ez a n?

Törölt felhasználó

Tegnap elkészítettem. Az a személyes véleményem, hogy a tészta az isteni finom, tökéletesen puha, omlós...viszont nekem jócskán több lisztre volt szükségem, hogy összeálljon. A csokis krém finom, de szerintem ajánlatos el?z? nap elkészíteni az állaga miatt. Nekem egy nagy problémám volt csak, hogy a csokis krém helyén a tészta nyers maradt pedig nem túl nagy lángra állítottam a t?zhelyt és csak picin múlott, hogy meg ne égjen. Valami tipp esetleg, hogy hogyan készítsem legközelebb? Köszi a receptet!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek