r
Nosalty Logó

Töltött spenótos palacsintabatyuk

Judit69
Töltött spenótos palacsintabatyuk
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Palacsinta

Töltelék

523
Kalória
22.8g
Fehérje
48.7g
Szénhidrát
27.6g
Zsír
210.3g
Víz
178.1g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
6.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Összesen 523 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Összesen 2088 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Összesen 137 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1848.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    210.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2595 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5696 micro
Összesen 523 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    110.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7394.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1579 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    1876 mg
  • Nátrium
    3286 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    194.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    841.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1941 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    886 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10381 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22783 micro
Összesen 2088 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1494 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

Palacsinta

  1. A spenót leveleket dobjuk forrásban levő sós vízbe és forraljuk 1 - 2 percig, majd öblítsük le hideg vízzel, és nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet, azután a tejjel és a fokhagymával együtt turmixoljuk össze.
  2. Keverjük hozzá a tojást, a lisztet, a sót és annyi szódavizet, hogy a palacsintatésztánál megszokott állagot kapjuk. A masszát tegyük 1 órára hűtőszekrénybe, majd süssük ki a palacsintákat a szokásosnál kicsit vastagabbra.
  3. Töltsük meg a palacsintákat a ricottával, hajtsuk rá a két szemközti oldalt és tekerjük fel. A batyukat kössük át egy-egy snidlingszállal, majd kínáljuk tejföllel és reszelt parmezánnal.

Töltelék

  1. A ricottát ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p

Igazán különleges színt kap a palacsinta a spenóttól, a töltelék pedig a kedvencem, a ricotta. Egyszerű és laktató étel.

További receptek

Gofri édesen

Kinek van kedve egy puha tésztájú, mégis roppanós külsejű, édes, gofrihoz? Legnagyobb szerencsénkre semmi extra dolgot nem kell felkutatnunk azért, hogy az asztalra kerüljön, mégis van ...

Kristyán Fanni

Epres red velvet palacsinta

Eperszezonban ez lesz a legszebb desszert, amit készíthetsz! Próbáld ki habos, citromhéjjal ízesített mascarponekrémmel, és díszítsd kedvedre. Könnyed, elegáns megjelenése ellenére ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek