r
Nosalty Logó

Töltött rántott rizs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Talina
Töltött rántott rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Rizshez

Töltelékhez

Összeállításhoz

Panírozáshoz

Összesen 1728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Rizshez

Töltelékhez

Összeállításhoz

Panírozáshoz

Összesen 3456 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Rizshez

Töltelékhez

Összeállításhoz

Panírozáshoz

Összesen 168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4015.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    1317 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    882 micro
Összesen 1728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    183 g

Zsír

  • Összesen
    151 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8030.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    2194 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2556 mg
  • Nátrium
    2634 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1324.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1286 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    814 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1182 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1142 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1764 micro
Összesen 3456 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    250 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Rizshez

Töltelékhez

Összeállításhoz

Panírozáshoz

Elkészítés

Rizshez

  1. A rizst egy pici forró olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük 2 bögrényi vízzel. Felforraljuk, befűszerezzük, ha felforrt, fedőt teszünk rá, és kis lángon majdnem készre főzzük.
  2. A kész rizst, miután kihűlt, összekeverjük a tojással, és a sajtot is belereszeljük.
  3. Amíg a rizs hűl, elkészíthetjük a tölteléket. A hagymákat apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk együtt. Sózzuk, borsozzuk, pici vizet öntünk rá, és fedő alatt készre pároljuk. Az esetleg elfőtt levet pótoljuk.
  4. A paprikát és a paradicsomot összevágjuk (én jó apróra vágtam, mert így könnyebben szétfőtt), a húshoz adjuk és összepároljuk. Magyaros fűszerkeveréket, petrezselymet szórunk rá. Mikor a hús már puha, és a zöldségek is jól eltűntek, elforraljuk a levét, ha még van és félretesszük, hagyjuk ezt is langyosra hűlni.
  5. Enyhén lisztes kézzel gombócokat formálunk, közepébe kis mélyedés, ide jön a húsos ragu és egy kis kocka sajt. Gombolyítunk, panírozunk - lehet duplán a tojást, morzsát - nehezebben folyik ki a sajt, ha olyan fajta.
  6. Forró olajban aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4998
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 19.

Ajánló

Bazsalikomos, friss salátát készítettem hozzá, és kapros-fokhagymás tejfölt öntetként. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Talina 4 recept

Ez az étel is, mint a legtöbb, amit kipróbálok - "mi van a hűtőben, mit lehet belőle kihozni?" - elv szerint készült.  Persze azért a Google a barátom - és három receptből gyúrtam össze (az ételt is), ami végül az asztalunkra került.  Kissé macerásnak és időigényesnek tűnik, de megéri a babrálást! :) Megjegyzés: Érdemes a mosogatót a közelben tartani, és minden kézzel végezhető műveletet előre megcsinálni, mert a gombócozást és a panírozást megkezdve nem nagyon fogunk (és utólagos romeltakarítási szempontból nem is célszerű) semmi máshoz nyúlni. Jól jön ilyenkor egy kötény is. ;) meg egy seprű lapáttal, ha hozzám hasonló tehetséggel bírnak a panír alapanyagok szétszórásához.  2 főre ideális mennyiség, de kisebb étkű emberek -akár négyen is- jól lakhatnak ebből az adagból. 

Hozzávalók

Rizshez

Töltelékhez

Összeállításhoz

Panírozáshoz

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek