Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött rántott rizs

Töltött rántott rizs
Töltött rántott rizs
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel is, mint a legtöbb, amit kipróbálok - "mi van a hűtőben, mit lehet belőle kihozni?" - elv szerint készült. 
Persze azért a Google a barátom - és három receptből gyúrtam össze (az ételt is), ami végül az asztalunkra került. 

Kissé macerásnak és időigényesnek tűnik, de megéri a babrálást! :)

Megjegyzés: Érdemes a mosogatót a közelben tartani, és minden kézzel végezhető műveletet előre megcsinálni, mert a gombócozást és a panírozást megkezdve nem nagyon fogunk (és utólagos romeltakarítási szempontból nem is célszerű) semmi máshoz nyúlni. Jól jön ilyenkor egy kötény is. ;) meg egy seprű lapáttal, ha hozzám hasonló tehetséggel bírnak a panír alapanyagok szétszórásához. 

2 főre ideális mennyiség, de kisebb étkű emberek -akár négyen is- jól lakhatnak ebből az adagból. 

hozzávalók / 2 adag

Rizshez

Töltelékhez

Összeállításhoz

Panírozáshoz

Sütőzsiradék

Minden fázishoz

ajánlat

Bazsalikomos, friss salátát készítettem hozzá, és kapros-fokhagymás tejfölt öntetként. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst egy pici forró olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük 2 bögrényi vízzel. Felforraljuk, befűszerezzük, ha felforrt, fedőt teszünk rá, és kis lángon majdnem készre főzzük.
  2. A kész rizst, miután kihűlt, összekeverjük a tojással, és a sajtot is belereszeljük. 
  3. Amíg a rizs hűl, elkészíthetjük a tölteléket. A hagymákat apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk együtt. Sózzuk, borsozzuk, pici vizet öntünk rá, és fedő alatt készre pároljuk. Az esetleg elfőtt levet pótoljuk. 
  4. A paprikát és a paradicsomot összevágjuk (én jó apróra vágtam, mert így könnyebben szétfőtt), a húshoz adjuk és összepároljuk. Magyaros fűszerkeveréket, petrezselymet szórunk rá. Mikor a hús már puha, és a zöldségek is jól eltűntek, elforraljuk a levét, ha még van és félretesszük, hagyjuk ezt is langyosra hűlni. 
  5. Előkészülünk a panírozáshoz, a szezámmagot a morzsába keverjük. Sajtot vágunk apró kockákra. 
  6. Enyhén lisztes kézzel gombócokat formálunk, közepébe kis mélyedés, ide jön a húsos ragu és egy kis kocka sajt. Gombolyítunk, panírozunk - lehet duplán a tojást, morzsát - nehezebben folyik ki a sajt, ha olyan fajta. 
  7. Forró olajban aranybarnára sütjük. 
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 974
elküldve: 3
receptkönyvben: 67
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Talina

Mióta szakács: 2013.04.25.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból, maradék rizsből és tésztából
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált húsos raguval töltött rizs rántva, rizses húsragu panírban sütve, panírozott rizses húsragu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2198
rizs 1 bögre
víz 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
darált sertéshús 25 dkg
vöröshagyma 1 kis db
paradicsom 2 közepes db
zöldpaprika 1 db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
magyaros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
sajt 15 dkg
tojás 2 db
sajt 10 dkg
finomliszt 10 dkg
tojás 3 db
zsemlemorzsa 10 dkg
szezámmag 2 ek