r
Nosalty Logó

Töltött póréhagyma paradicsomlében

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Maria.
Töltött póréhagyma paradicsomlében
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 704 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2812 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1424 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    2182 micro
Összesen 704 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.6 g

Zsír

  • Összesen
    167.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5470.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1592 mg
  • Nátrium
    2913 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1718 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    588 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5695 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    8729 micro
Összesen 2812 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2480 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a póréhagymát, majd vágjuk 10 cm széles szeletekre és távolítsuk el a belsejüket. (A felső 2 réteg maradjon meg.) Egy evőeszköz nyelével könnyen eltávolítható, és ha nem akar sikerülni, tegyük pár percre hideg vízbe. Az eltávolított részt aprózzuk fel és tegyük félre.
  2. Keverjük össze a húst a tojással, sóval, borssal és a rizzsel, majd töltsük meg a póréhagymákat.
  3. A felaprózott részt pároljuk meg az olajban, szórjuk rá a lisztet és pirítsuk meg.
  4. Ha megpuhult a hagyma és a liszt is eléggé megbarnult, szórjuk rá a pirospaprikát, sózzuk meg, öntsük hozzá a paradicsompürét és keverjük jól össze. Ízlés szerint adjunk hozzá kristálycukrot, majd hagyjuk, hogy felforrjon, és öntsük fel vízzel. Közepes lángon főzzük kb.10 percig.
  5. Helyezzük bele a töltött póréhagymákat is, és addig főzzük, amíg a póréhagyma megpuhul (kb. 30 perc).
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3117
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 05.

Ajánló

Kenyérrel vagy főtt burgonyával tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan valami finomat akartam készíteni, mert nem volt sok időm bíbelődni a konyhában. Én nagyon szeretem a töltött paprikát, de volt itthon szép nagy póréhagymám és nem igazán tudtam mire felhasználni. Gondoltam, kivételesen nem töltött paprika lesz,  hanem töltött póréhagyma. Isteni finom lett, még a férjecském is szó nélkül megette, pedig Ő nem nagy rajongója a töltött paprikának.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!