r
Nosalty Logó

Töltött póréhagyma paradicsomlében

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Maria.
Töltött póréhagyma paradicsomlében
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 704 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2812 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 100 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1424 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    2182 micro
Összesen 704 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.6 g

Zsír

  • Összesen
    167.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5470.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1592 mg
  • Nátrium
    2913 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1718 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    588 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5695 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    8729 micro
Összesen 2812 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2480 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 100 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a póréhagymát, majd vágjuk 10 cm széles szeletekre és távolítsuk el a belsejüket. (A felső 2 réteg maradjon meg.) Egy evőeszköz nyelével könnyen eltávolítható, és ha nem akar sikerülni, tegyük pár percre hideg vízbe. Az eltávolított részt aprózzuk fel és tegyük félre.
  2. Keverjük össze a húst a tojással, sóval, borssal és a rizzsel, majd töltsük meg a póréhagymákat.
  3. A felaprózott részt pároljuk meg az olajban, szórjuk rá a lisztet és pirítsuk meg.
  4. Ha megpuhult a hagyma és a liszt is eléggé megbarnult, szórjuk rá a pirospaprikát, sózzuk meg, öntsük hozzá a paradicsompürét és keverjük jól össze. Ízlés szerint adjunk hozzá kristálycukrot, majd hagyjuk, hogy felforrjon, és öntsük fel vízzel. Közepes lángon főzzük kb.10 percig.
  5. Helyezzük bele a töltött póréhagymákat is, és addig főzzük, amíg a póréhagyma megpuhul (kb. 30 perc).
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3113
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 05.

Ajánló

Kenyérrel vagy főtt burgonyával tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan valami finomat akartam készíteni, mert nem volt sok időm bíbelődni a konyhában. Én nagyon szeretem a töltött paprikát, de volt itthon szép nagy póréhagymám és nem igazán tudtam mire felhasználni. Gondoltam, kivételesen nem töltött paprika lesz,  hanem töltött póréhagyma. Isteni finom lett, még a férjecském is szó nélkül megette, pedig Ő nem nagy rajongója a töltött paprikának.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek