r
Nosalty Logó

Töltött paradicsom Glaser konyhájából

Glaser
Töltött paradicsom Glaser konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

492
Kalória
38.3g
Fehérje
19.5g
Szénhidrát
29.3g
Zsír
382.6g
Víz
167.6g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1967 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1298.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    382.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1483 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    944 micro
Összesen 492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.2 g

Zsír

  • Összesen
    117.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5192.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1165 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    2069 mg
  • Nátrium
    1471 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1530.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1089 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    808 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    808 micro
  • β-karotin
    5932 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    3774 micro
Összesen 1967 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1078 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

  1. A zsemlét hidegvízbe áztatjuk. A hagymát, fokhagymát és a gombát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gombát, megdinszteljük. Sóval, borssal ízesítjük, hűlni hagyjuk.
  3. A paradicsomokat megmossuk, a szár felöli részéből éles késsel egy-egy kalapot vágunk, majd a magos belsejét kiskanállal kikaparjuk. A kalapok egy részét kockákra vágjuk. A kikapart paradicsomhúst elkeverjük a tejszínnel, majd pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzákeverjük a paradicsomkockákat.
  4. A petrezselyemzöldet megmossuk, majd apróra vágjuk.
  5. Az apróra vágott petrzselyemzöldet összegyúrjuk a kicsavart zsemlével, gombás keverékkel, darált hússal, mustárral és tojással. Sóval, borssal fűszerezzük. A masszát 8 egyenlő részre osszuk, és a kikapart paradicsomokba nyomkodjuk.
  6. A paradicsomos-tejszínt egy tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük a paradicsomokat.
  7. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 25 percig sütjük. A sajtot a darált húsra szórjuk, és további 20 percig sütjük. Ráhelyezzük a megmaradt kalapokat, és további 5 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy finom ebéd vagy vacsora. A paradicsomos-tejszínes mártást ízesíthetjük fokhagymával, és provence-i fűszerkeverekkel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...