Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paradicsom Glaser konyhájából

Töltött paradicsom Glaser konyhájából
Töltött paradicsom Glaser konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom ebéd vagy vacsora. A paradicsomos-tejszínes mártást ízesíthetjük fokhagymával, és provence-i fűszerkeverekkel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemlét hidegvízbe áztatjuk. A hagymát, fokhagymát és a gombát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gombát, megdinszteljük. Sóval, borssal ízesítjük, hűlni hagyjuk.
  3. A paradicsomokat megmossuk, a szár felöli részéből éles késsel egy-egy kalapot vágunk, majd a magos belsejét kiskanállal kikaparjuk. A kalapok egy részét kockákra vágjuk. A kikapart paradicsomhúst elkeverjük a tejszínnel, majd pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzákeverjük a paradicsomkockákat.
  4. A petrezselyemzöldet megmossuk, majd apróra vágjuk.
  5. Az apróra vágott petrzselyemzöldet összegyúrjuk a kicsavart zsemlével, gombás keverékkel, darált hússal, mustárral és tojással. Sóval, borssal fűszerezzük. A masszát 8 egyenlő részre osszuk, és a kikapart paradicsomokba nyomkodjuk.
  6. A paradicsomos-tejszínt egy tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük a paradicsomokat.
  7. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 25 percig sütjük. A sajtot a darált húsra szórjuk, és további 20 percig sütjük. Ráhelyezzük a megmaradt kalapokat, és további 5 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 551
elküldve: 2
receptkönyvben: 94
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hússal töltött paradicsom, töltött paradicsom tejszínes mártásban, paradicsomos-tejszínes mártásban sült töltött paradicsom

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

492
zsemle 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
gomba 100 g
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsom 8 db
főzőtejszín 150 g
petrezselyem 1 csokor
darált sertéshús 500 g
tojás 1 db
mustár 1 tk
sajt 100 g