r
Nosalty Logó

Töltött paradicsom Glaser konyhájából

Glaser
Töltött paradicsom Glaser konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

492
Kalória
38.3g
Fehérje
19.5g
Szénhidrát
29.3g
Zsír
382.6g
Víz
167.6g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1967 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1298.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    382.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1483 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    944 micro
Összesen 492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.2 g

Zsír

  • Összesen
    117.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5192.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1165 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    2069 mg
  • Nátrium
    1471 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1530.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1089 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    808 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    808 micro
  • β-karotin
    5932 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    3774 micro
Összesen 1967 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1078 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

  1. A zsemlét hidegvízbe áztatjuk. A hagymát, fokhagymát és a gombát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gombát, megdinszteljük. Sóval, borssal ízesítjük, hűlni hagyjuk.
  3. A paradicsomokat megmossuk, a szár felöli részéből éles késsel egy-egy kalapot vágunk, majd a magos belsejét kiskanállal kikaparjuk. A kalapok egy részét kockákra vágjuk. A kikapart paradicsomhúst elkeverjük a tejszínnel, majd pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzákeverjük a paradicsomkockákat.
  4. A petrezselyemzöldet megmossuk, majd apróra vágjuk.
  5. Az apróra vágott petrzselyemzöldet összegyúrjuk a kicsavart zsemlével, gombás keverékkel, darált hússal, mustárral és tojással. Sóval, borssal fűszerezzük. A masszát 8 egyenlő részre osszuk, és a kikapart paradicsomokba nyomkodjuk.
  6. A paradicsomos-tejszínt egy tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük a paradicsomokat.
  7. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 25 percig sütjük. A sajtot a darált húsra szórjuk, és további 20 percig sütjük. Ráhelyezzük a megmaradt kalapokat, és további 5 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy finom ebéd vagy vacsora. A paradicsomos-tejszínes mártást ízesíthetjük fokhagymával, és provence-i fűszerkeverekkel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek