Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött padlizsán Myazs konyhájából

Töltött padlizsán Myazs konyhájából
Töltött padlizsán Myazs konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megláttam az oldalon a töltött padlizsán recepteket, és gondoltam, készítek egy saját verziót. A gyerekem imádja, a férjem imádja, és én is imádom. Minden van benne, ami egészséges: hajdina, kurkuma, zöldségek, hús, joghurt... 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat félbevágjuk, majd hosszában és széltében belül bevagdossuk, megsózzuk, kicsit félrerakjuk.
  2. A hajdinát felrakjuk főni, 6 ek kell a már készből. (Kétszer annyi vízben kell megfőzni, mint amennyi a kása mennyisége.)
  3. A paradicsomot felvágjuk (félbe, majd szeletekre), a petrezselymet felaprítjuk, a fokhagymát apróra vágjuk, majd összekeverjük, és félrerakjuk.
  4. A vöröshagymát kockákra vágjuk, és a csirkemellet is apró csíkokra, adunk hozzá kevés csirkefűszert.
  5. A padlizsánt kinyomkodjuk, majd serpenyőbe tesszük lefelé fordítva, és sütni kezdjük. Ha kész, akkor kikaparjuk a húsát, megborsozzuk, majd a majdnem üres héját visszarakjuk egy kicsit még pirulni.
  6. Közben a vöröshagymát elkezdjük pirítani, majd a húst rárakjuk, és megsütjük.
  7. Ha kész, összekeverjük a padlizsánnal, és egy nagy késsel/bárddal összeaprítjuk, serpenyőben egy kicsit összemelegítjük, kurkumával fűszerezzük.
  8. A paradicsomos keveréket, 8 púpozott ek kását és a húsos-padlizsános keveréket összedolgozzuk egy bő kanál, natúr joghurttal.
  9. Majd a padlizsán héjában tálaljuk, kicsit sütőben összemelegíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 713
elküldve: 2
receptkönyvben: 101
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Myazs

Mióta szakács: 2010.06.22.
45 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkehúsos töltött padlizsán, hajdinás-csirkés töltött padlizsán, töltött padlizsán fűszeres csirkeraguval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

273
padlizsán 2 db
hajdina 8 dkg
csirkemell filé 1 db
paradicsom 1 nagy db
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
négyszínű bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
kurkuma 0 ízlés szerint
joghurt 1 ek