Nosalty Logó

Töltött padlizsán gombával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mi van itthon
Töltött padlizsán gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 574 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1149 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 72 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2144.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    753 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 574 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4288.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    1506 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1282 mg
  • Nátrium
    1204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1290.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    820 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    751 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    796 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    924 micro
Összesen 1149 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    161 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 72 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat alaposan megmossuk, a végeit levágjuk, és hosszába kettévágjuk. Vékony peremet hagyva kikaparjuk a belsejét, amit összevágunk.
  2. Olajon megdinszteljük a hagymát, majd mehet rá az fokhagyma, a összevágott padlizsán és az összes zöldség.
  3. Jól átpirítjuk, és fűszerezzük. 10 perc főzés után beleöntünk kevés tejszínt, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük az elhabart tojást is.
  4. Ezt a finom ragut belekanalazzuk a padlizsánokba, tepsibe sorakoztatjuk őket, és kevés vizet öntünk alá. Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben 20 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, rászórjuk a reszelt sajtot, és visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt szépen rápiruljon.Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 11068
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mi van itthon 92 recept

Könnyen elkészíthető és igazán finom. Készíthetjük hússal vagy nélküle, a fűszerezés és a sajt teszi mennyei ételé. Na jó, az alap nélkül mit sem érne. Nagyon szeretem a padlizsánt, és örülök, hogy újra felfedeztem a töltött verziót.

Hozzászólások

cloudberry

Már meg is csináltam, finom :). Én is nagy padlizsánrajongó vagyok :) Tojást nem tettem bele, így is teljesen jól összeállt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezeket a zöldségeket és virágokat ültessük áprilisban

Ahogy beköszönt a kellemes tavaszi időjárás, úgy szaporodnak meg kinti teendőink is. Ha szabadidőnk nagy részét az udvaron szeretnénk tölteni, amint beköszönt a meleg, akkor most álljunk neki a kerti munkálatoknak, hogy később gyönyörködhessünk bimbózó virágainkban és zöldellő növényeinkben. ezeket ültessük el áprilisban.

Mucsi Blanka

„Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk...

A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

Chilembu Krisztina

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.