Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött-kötözött nyúlfilé

Töltött-kötözött nyúlfilé
Töltött-kötözött nyúlfilé
120 perc / előkészület: 20 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyúl legbecsesebb részét töltve ajánlom ebben a receptben, ünnepnapokra vagy hétvégi ebédre. Valamilyen nem túl száraz burgonyaköret illik szerintem a legjobban hozzá, például krumplipüré vagy petrezselymes krumpli.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bolti bacon helyett vékonyra szeletelt házi füstölt szalonnát is lehet használni, én is azt tettem. Kellemesen füstös íze lett az ételnek, ami jól harmonizált a kelkáposzta ízével. A bőrkét ne felejtsük el levágni a szalonnáról.

A tepsibe a víz helyett használhatunk 1 dl fehérbort is, nekem sajnos az nem volt kéznél.

Kivéve a sütőből kicsit szoktam várni a felszeleteléssel, mert azt azonnal frissen nem lehet szépre kivitelezni. Ujjnyi vastagságúra szeletelem, két szeletet számolok egy személyre.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyúl fél gerincét használjuk fel (hosszában fél). Kifilézzük, de a hozzá kapcsolódó vékonyabb húsrészt nem vágjuk le (mellénél lévő húst). A vastagabb gerincrészt félig be is vághatjuk és kihajthatjuk, így nagyobb lesz a tölthető felület. A téglalap alakúra előkészített húst sózzuk, borsozzuk.
  2. A kelkáposztából csak néhány levelet használunk fel. Enyhén sós vizet forralunk, és ebben félig megpuhítjuk a kelleveleket. Csak pár percig főzzük őket. Az erősebb főereket előtte elvékonyítjuk vagy kivágjuk, így egységes vastagságú lesz egy levél. Az így előre elkészített kelkáposztát egy rétegben leterítjük a húsra.
  3. A vöröshagymát apróra felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk a petrezselyemmel. A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (tehetünk bele ételízesítőt is), és jól eldolgozzuk a pirított hagymával. A tölteléket elosztjuk a leveleken.
  4. A nyúl feltekerését majd a vastagabbik feléről kezdjük, ezért a fokhagymagerezdeket ide sorakoztatjuk. A későbbi szeletelés során így kerül majd egy-egy szelet közepére a krémesre sült hagyma.
  5. Feltekerjük az egészet, és beburkoljuk a vékony szalonnaszeletekkel. Madzaggal átkötözzük, így sülés közben megtartja az alakját, és szépen lehet majd szeletelni.
  6. Tepsibe tesszük, öntünk alá 1 dl vizet, és befedjük alufóliával. Közepes hőfokon sütjük, míg megpuhul a hús. Ez körülbelül egy-másfél óráig tart. Utána levesszük róla a fóliát, feltekerjük a sütő hőfokát, és még sütjük 5-10 percig, így a szalonna szépen megpirul.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 795
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Scrat Stifler Cairn

Mióta szakács: 2016.02.05.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött nyúlgerinc, göngyölt nyúl

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

283
nyúlhús 25 dkg
darált sertéshús 25 dkg
kelkáposzta 1 kis fej
napraforgó olaj 1 teáskanál
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
petrezselyem 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bacon 10 szelet