r
Nosalty Logó

Töltött-kötözött nyúlfilé

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Töltött-kötözött nyúlfilé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 276 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1660 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 130 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 276 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.9 g

Zsír

  • Összesen
    108.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3925.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1569 mg
  • Nátrium
    1681 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    880.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    325 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2553 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 1660 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyúl fél gerincét használjuk fel (hosszában fél). Kifilézzük, de a hozzá kapcsolódó vékonyabb húsrészt nem vágjuk le (mellénél lévő húst). A vastagabb gerincrészt félig be is vághatjuk és kihajthatjuk, így nagyobb lesz a tölthető felület. A téglalap alakúra előkészített húst sózzuk, borsozzuk.
  2. A kelkáposztából csak néhány levelet használunk fel. Enyhén sós vizet forralunk, és ebben félig megpuhítjuk a kelleveleket. Csak pár percig főzzük őket. Az erősebb főereket előtte elvékonyítjuk vagy kivágjuk, így egységes vastagságú lesz egy levél. Az így előre elkészített kelkáposztát egy rétegben leterítjük a húsra.
  3. A vöröshagymát apróra felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk a petrezselyemmel. A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (tehetünk bele ételízesítőt is), és jól eldolgozzuk a pirított hagymával. A tölteléket elosztjuk a leveleken.
  4. A nyúl feltekerését majd a vastagabbik feléről kezdjük, ezért a fokhagymagerezdeket ide sorakoztatjuk. A későbbi szeletelés során így kerül majd egy-egy szelet közepére a krémesre sült hagyma.
  5. Feltekerjük az egészet, és beburkoljuk a vékony szalonnaszeletekkel. Madzaggal átkötözzük, így sülés közben megtartja az alakját, és szépen lehet majd szeletelni.
  6. Tepsibe tesszük, öntünk alá 1 dl vizet, és befedjük alufóliával. Közepes hőfokon sütjük, míg megpuhul a hús. Ez körülbelül egy-másfél óráig tart. Utána levesszük róla a fóliát, feltekerjük a sütő hőfokát, és még sütjük 5-10 percig, így a szalonna szépen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1270
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 11.

Ajánló

Bolti bacon helyett vékonyra szeletelt házi füstölt szalonnát is lehet használni, én is azt tettem. Kellemesen füstös íze lett az ételnek, ami jól harmonizált a kelkáposzta ízével. A bőrkét ne felejtsük el levágni a szalonnáról. A tepsibe a víz helyett használhatunk 1 dl fehérbort is, nekem sajnos az nem volt kéznél. Kivéve a sütőből kicsit szoktam várni a felszeleteléssel, mert azt azonnal frissen nem lehet szépre kivitelezni. Ujjnyi vastagságúra szeletelem, két szeletet számolok egy személyre.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A nyúl legbecsesebb részét töltve ajánlom ebben a receptben, ünnepnapokra vagy hétvégi ebédre. Valamilyen nem túl száraz burgonyaköret illik szerintem a legjobban hozzá, például krumplipüré vagy petrezselymes krumpli.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.