r
Nosalty Logó

Kolbászhússal és sajttal töltött sertésrolád

Kornél
Kolbászhússal és sajttal töltött sertésrolád
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

839
Kalória
35.2g
Fehérje
4g
Szénhidrát
75.4g
Zsír
159.3g
Víz
140.3g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
1.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 839 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3353 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1212.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    159.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 839 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    141 g

Zsír

  • Összesen
    301.6 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4850.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    797 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1321 mg
  • Nátrium
    2446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    637.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    2276 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1156 micro
Összesen 3353 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

  1. A hússzeleteket alaposan klopfoljuk ki, kb. 2-3 mm vastagságúra, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük őket félre.
  2. A kelkáposztaleveleket lobogó sós vízben főzzük kb. 5 percig, amíg megpuhulnak.
  3. Közben készítsük el a kolbászhúst: a só kb. 1,5%, a feketebors, illetve a kömény kb. 0,5% a húsmennyiség függvényében. Fűszerezzük be a húst, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, a tojást és a zúzott fokhagymát is, majd alaposan keverjük össze.
  4. Ha kész, osszuk két részre, és nyomkodjuk bele a batonokra (hasábokra) vágott sajtot. Ezután fólia segítségével alakítsuk henger alakúra a kolbászhúst. (Fontos, hogy a hengerek olyan hosszúak legyenek, mint a hússzeletek hosszanti irányban.)
  5. A megpárolt, kihűtött kelkáposztaleveleket fektessük a hússzeletekre, majd helyezzük rá a kolbászhúsos hengereket hosszanti irányban, máskülönben túlságosan vastag lesz a rolád. Ezt követően egyszerűen hajtsuk rá a hús széleit, majd a baconszeletekkel szorosan tekerjük körbe, hogy a húst teljesen befedjék, meggátolva ezáltal annak szétnyílását is a sütéskor.
  6. Kevés zsíradékot tegyünk egy sütőtepsibe, fektessük bele a roládokat, majd alufóliával fedjük le, és előmelegített sütőbe tegyük be 40 percre. Az idő leteltével a fóliát távolítsuk el, majd süssük még 20-25 percig, ameddig a bacon szép piros lesz a roládokon.
  7. Tálaláskor szeleteljük fel a roládokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy marhahúsos receptet olvastam, amihez szintén használtak kelkáposztaleveleket, valamint kolbászt is. Ez a változat a saját elgondolásom szerinti egyfajta átértelmezése, annak a verziónak.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek