Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászhússal és sajttal töltött sertésrolád

Kolbászhússal és sajttal töltött sertésrolád
Kolbászhússal és sajttal töltött sertésrolád
105 perc / előkészület: 45 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy marhahúsos receptet olvastam, amihez szintén használtak kelkáposztaleveleket, valamint kolbászt is. Ez a változat a saját elgondolásom szerinti egyfajta átértelmezése, annak a verziónak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként jázmin rizst és római salátát adtam mellé, dijoni mustáros citromos vinagrettel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket alaposan klopfoljuk ki, kb. 2-3 mm vastagságúra, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük őket félre.
  2. A kelkáposztaleveleket lobogó sós vízben főzzük kb. 5 percig, amíg megpuhulnak.
  3. Közben készítsük el a kolbászhúst: a só kb. 1,5%, a feketebors, illetve a kömény kb. 0,5% a húsmennyiség függvényében. Fűszerezzük be a húst, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, a tojást és a zúzott fokhagymát is, majd alaposan keverjük össze.
  4. Ha kész, osszuk két részre, és nyomkodjuk bele a batonokra (hasábokra) vágott sajtot. Ezután fólia segítségével alakítsuk henger alakúra a kolbászhúst. (Fontos, hogy a hengerek olyan hosszúak legyenek, mint a hússzeletek hosszanti irányban.)
  5. A megpárolt, kihűtött kelkáposztaleveleket fektessük a hússzeletekre, majd helyezzük rá a kolbászhúsos hengereket hosszanti irányban, máskülönben túlságosan vastag lesz a rolád. Ezt követően egyszerűen hajtsuk rá a hús széleit, majd a baconszeletekkel szorosan tekerjük körbe, hogy a húst teljesen befedjék, meggátolva ezáltal annak szétnyílását is a sütéskor.
  6. Kevés zsíradékot tegyünk egy sütőtepsibe, fektessük bele a roládokat, majd alufóliával fedjük le, és előmelegített sütőbe tegyük be 40 percre. Az idő leteltével a fóliát távolítsuk el, majd süssük még 20-25 percig, ameddig a bacon szép piros lesz a roládokon.
  7. Tálaláskor szeleteljük fel a roládokat.
  • sütési hőfok: 195°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 550
elküldve: 1
receptkönyvben: 107
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.10.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sertéstekercs sajttal, kolbásszal töltve, töltött sertésrolád, húsos-sajtos sertéstekercs

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mátayné Zsuzsa
Mátayné Zsuzsa / Mátayné Zsuzsa Thu, 2010-12-23 19:02

Kedves Kornél!

Ez gyönyörű!Biztos olyan finom is.Gratulálok hozzá!!Most receptkönyvbe megy,de újévre elkészítem.
Minden jót.Áldott,békés karácsonyt!

Zsuzsa

salumeria
Kornél / salumeria Thu, 2010-12-23 21:07

Kedves Zsuzsa,

tényleg jó lett, az ember nem is gondolná...:)))
Nektek is Boldog Karácsonyt kívánok!

Üdv.: Kornél

851
sertéscomb 20 dkg
sertésdagadó 35 dkg
sajt 10 dkg
kelkáposzta levél 4 közepes db
bacon 200 g
fokhagyma 1 gerezd
tojás 1 db
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek