r
Nosalty Logó

Töltött kiflik egészségesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Békésüti
Töltött kiflik egészségesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 527 kcal
  • 16% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 2103 kcal
  • 16% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 286 kcal
  • 16% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1646.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    78 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    56 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 527 kcal
  • 16% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    114.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6586.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    930 mg
  • Vas
    313 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    1562 mg
  • Nátrium
    3300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    49 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    226 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    471 micro
Összesen 2103 kcal
  • 16% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    492 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tejet egy kávéskanál por állagú cukorhelyettesítővel meglangyosítjuk, és felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet egy kelesztőtálba öntjük, hozzáadjuk a sót és az olívaolajat. Ízlés szerint a tésztájába is keverhető oregánó, bazsalikom, akkor kicsit "pizzás" feelingje lesz.
  3. A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a lisztes keverékez, és jól átgyúrjuk.
  4. Meleg helyen kb. 40-50 perc alatt megkelesztjük.
  5. Ha megkelt, 2 cipóra osztjuk. Egyenként kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, megszórjuk a cheddar sajt felével, rátesszük a csirkemellsonkát, majd a trappista sajt felét. Késsel vagy pizzaszeletelővel a kívánt mérettől függően 8-10 cikkelyre vágjuk, és a keskeny felétől kezdve feltekerjük. Aki gondolja, egy felvert tojással megkenheti, én nem szoktam, anélkül sem lesz száraz.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Hozzávalók a töltelékhez

  1. A ketchupot összekeverjük az oregánóval és a bazsalikommal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38*30*5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1671
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Békésüti 10 recept

Ez a kedvenc kelt tészta receptem. Gyorsan megvan, és sós sütihez, édes kiflikhez egyaránt kiváló (akkor csipet só mellé cukorhelyettesítőt keverek a tésztába). A baráti összejövetelek elmaradhatatlan résztvevője nálunk. Mindig nagy sikere van, általában egyből dupla adagot készítek. Ebből a mennyiségből 2 cipó jön ki, ha kifliket formázunk, mérettől függően 16-20 db lesz belőle. Csavart formát is szoktam készíteni, akkor kb. 40 kisebb darabra elég. :)

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...