Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött kiflik egészségesen

Töltött kiflik egészségesen
Töltött kiflik egészségesen
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kedvenc kelt tészta receptem. Gyorsan megvan, és sós sütihez, édes kiflikhez egyaránt kiváló (akkor csipet só mellé cukorhelyettesítőt keverek a tésztába). A baráti összejövetelek elmaradhatatlan résztvevője nálunk. Mindig nagy sikere van, általában egyből dupla adagot készítek. Ebből a mennyiségből 2 cipó jön ki, ha kifliket formázunk, mérettől függően 16-20 db lesz belőle. Csavart formát is szoktam készíteni, akkor kb. 40 kisebb darabra elég. :)

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tejet egy kávéskanál por állagú cukorhelyettesítővel meglangyosítjuk, és felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet egy kelesztőtálba öntjük, hozzáadjuk a sót és az olívaolajat. Ízlés szerint a tésztájába is keverhető oregánó, bazsalikom, akkor kicsit "pizzás" feelingje lesz.
  3. A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a lisztes keverékez, és jól átgyúrjuk.
  4. Meleg helyen kb. 40-50 perc alatt megkelesztjük.
  5. Ha megkelt, 2 cipóra osztjuk. Egyenként kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, megszórjuk a cheddar sajt felével, rátesszük a csirkemellsonkát, majd a trappista sajt felét. Késsel vagy pizzaszeletelővel a kívánt mérettől függően 8-10 cikkelyre vágjuk, és a keskeny felétől kezdve feltekerjük. Aki gondolja, egy felvert tojással megkenheti, én nem szoktam, anélkül sem lesz száraz.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Töltelék

  1. A ketchupot összekeverjük az oregánóval és a bazsalikommal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38*30*5 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 484
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Békésüti

Mióta szakács: 2014.11.13.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós töltött kifli, teljes kiőrlésű sós kiflik, sajtos-sonkás töltött reform kiflik

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

527
sovány tej 1.5 dl
édesítőszer 0.5 teáskanál
élesztő 25 g
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 25 dkg
1 teáskanál
olívaolaj 75 ml
csirkemell sonka 100 g
cheddar sajt 50 g
trappista sajt 50 g
ketchup 2 ek
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint