Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposzta kifli

Káposzta kifli
Káposzta kifli
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, mutatós rágcsálni való. Kívülről ropogós, belülről finom puha. A kinézete miatt kapta a káposzta nevet, mivel leveles, mint a káposzta.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. Bedagasztjuk a tésztát a megadott hozzávalókból.
  2. Miután megkelt, kinyújtjuk minél vékonyabbra és megkenjük a margarin, a só, és a tojássárgája habos keverékével.
  3. Felcsavarjuk tekercsnek, és háromszögekre szeljük.
  4. A háromszögek csücske legyen felfelé.
  5. Sütőben pirosra sütjük őket.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 983
elküldve: 0
receptkönyvben: 88
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vanilla-Daniela

Mióta szakács: 2011.07.07.
3 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
konyha: szerb
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

káposzta alakú kifli, kelt tésztás kifli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ladybird216
Petruska / ladybird216 Sun, 2012-04-15 10:32

Nagyon finom lett! Köszi a receptet! Egyik felébe medvehagymát is tettem! Az fogyott el legelőbb! Máskor is elkészítem, kiadós, könnyen elkészíthető!

1780
tej 0.5 l
élesztő 5 dkg
cukor 2 ek
1 kk
napraforgó olaj 2.5 dl
finomliszt 80 dkg
margarin 25 dkg
2 kk
tojássárgája 2 db