r
Nosalty Logó

Töltött káposzta édeskáposztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Töltött káposzta édeskáposztából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 521 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4164 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 113 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1245.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    314 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 521 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    176.8 g

Zsír

  • Összesen
    286.7 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    981 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9965.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1182 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2042 mg
  • Nátrium
    6112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.6 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2512.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    951 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    526 mg
  • D vitamin:
    429 micro
  • K vitamin:
    957 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    967 micro
  • Kolin:
    849 mg
  • Retinol - A vitamin:
    709 micro
  • α-karotin
    800 micro
  • β-karotin
    2416 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1370 micro
Összesen 4164 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    276 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztából kivágjuk a torzsát, és forró, sós vízben abáljuk.
  2. A torzsa helyébe bökve egy nagy húsvillával kiemeljük a vízből a káposztafejet, lefejtjük a külső leveleket. Deszkára fektetve hűlni hagyjuk, majd a középső nagy eret kivágva két fél levélre teszünk szert.
  3. Amaradék káposztát apróra vágjuk.
  4. A rizst félpuhára pároljuk, az is hűljön.
  5. A hagymát, paradicsomot, sonkát, a maradék káposztát apró kockára vágjuk.
  6. A darált húshoz adjuk a hagyma felét, a rizst, a tojást, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménymaggal hintjük, jól összekeverjük.
  7. Egy széles lábasba öntjük az olajat, elterítjük a maradék hagyma felét, a sonka felét, arra a paradicsom felét, a megvágott káposzta felét.
  8. A fél káposztaleveleket úgy töltjük a töltelékkel, mint mikor a papírból zacskót tekerünk csúcsosra. A levélvégeket egyoldalra visszatömködjük. Sugarasan a lábasba helyezzük a töltött káposztákat.
  9. Amikor az első sor betelt, ráhelyezzük a maradékot mindenből: sonka, hagyma, paradicsom, vágott káposzta.
  10. Újabb sor töltött káposzta következik. A maradék abált levelekkel beborítjuk.
  11. A leveskockákat fél liter vízben felforralva a halomra öntjük, lefedjük.
  12. Lassú tűzön 1 órán át főzzük, a lángot kikapcsolva fél órán át pihentetjük.
  13. Jó sok tejföllel tálaljuk, friss kenyeret adunk mellé.
  • Receptkönyvben: 282
  • Tegnapi nézettség: 56
  • 7 napos nézettség: 276
  • Össznézettség: 195031
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 29.

Ajánló

Mint minden töltött káposzta, melegítve éppolyan isteni vagy még istenibb! Sőt! - hidegen is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött káposzta édeskáposztából
Harmathy Ildikó 313 recept

Töltött káposztának ez a formája itt a Dunántúlon talán nem annyira ismert. Egy rém kedves, nyíregyházi asszonytól tanultam jó régen. Ő tanított meg arra is, hogy rossz étel nincsen, csak ember, aki nem éhes! Jó, ő is tudja, nem így van, az éhség azonban kifejezetten javára szolgál az ételnek :) (és a háziasszony lelkének!)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek