r
Nosalty Logó

Töltött gombakalapok vörösboros mártásban

NS
Töltött gombakalapok vörösboros mártásban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A töltött gombához

A mártáshoz

395
Kalória
10.3g
Fehérje
29.4g
Szénhidrát
16.3g
Zsír
288.5g
Víz
174.8g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltött gombához

A mártáshoz

Összesen 395 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltött gombához

A mártáshoz

Összesen 1188 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltött gombához

A mártáshoz

Összesen 89 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    288.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 395 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2104.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    1007 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    865.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2376 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2947 micro
Összesen 1188 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

A töltött gombához

  1. A gombákat alaposan megmossuk és hat nagy fejet közülük félre teszünk. A maradék gombát és a tönköket felaprítjuk. Az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk 1,5 ek vajon, majd hozzáadjuk a felaprított gombát és tovább pirítjuk. Hozzákeverjük a szintén felaprított petrezselymet, majd sózzuk, borsozzuk. A lángot kisebbre véve hozzákeverjük a zsemlemorzsát és a lisztet isés további 5 percig pirítjuk. Lehúzva a tűzről 1-2 percnyi hűlés után a töltelékhez keverjük a tojássárgákat is.
  2. A félretett gombák tetejéből levágunk egy-egy vékony szeletet ügyelve arra, hogy a belseje ne sérüljön. A gombakalapokban egyenlően elosszuk a tölteléket és befedjük a tetejükkel.
  3. Egy serpenyőben megolvasszuk a maradék vajat, majd a töltött gombákat rátéve addig pirítjuk, míg az aljuk kissé megbarnul. Ezután áthelyezzük őket egy kivajazott jénai tálba és előmelegített sütőbe toljuk, hogy a teteje is szépen megpiruljon (kb. 10 perc).
  4. A mártáshoz egy lábasban a bort és az alaplevet kb. a felére beforraljuk, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. A keményítőt kis vízzel elkevervehozzáöntjük és még pár percig forraljuk.
  5. A gombákat a mártással leöntve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a fogást a Gundel étterem újjászületésének tiszteletére kreálták, és azóta folyamatosan jelen van az étlapon is. Még régebben a honlapjukat böngészve botlottam bele a receptbe, hát azóta nálunk is többször vendégeskedett már a tányéron. A végeredmény nagyszerű ízharmónia. Akár a karácsonyi menüsor részeként is el tudom képzelni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek