r
Nosalty Logó

Spenótmártással töltött portobello

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gombagasztro
Spenótmártással töltött portobello
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombás alap

Spenótmártás

Összesen 195 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombás alap

Spenótmártás

Összesen 587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombás alap

Spenótmártás

Összesen 56 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    979.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    290 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7321 micro
Összesen 195 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2937.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1019 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    870 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21962 micro
Összesen 587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    963 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2082 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Gombás alap

Spenótmártás

Elkészítés

Gombás alap

  1. A portobello gombák tönkjét kitörjük, sózzuk és borsozzuk őket. Beletöltjük a spenótmártást, majd megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt összesütjük.

Spenótmártás

  1. A spenótmártáshoz a spenótot kevés vízben megpároljuk, majd leszűrjük. Botturmixszal pürésítjük, majd hozzáadjuk a lisztből, tejszínből és vízből készült habarást. Hozzányomjuk a fokhagymát és állandó keverés mellett 2-3 perc alatt felfőzzük.
  2. Pirítóssal kínáljuk. Remek vegetáriánus vacsora.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 419
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótmártással töltött portobello
Gombagasztro 357 recept

Hozzávalók

Gombás alap

Spenótmártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek