r
Nosalty Logó

Töltött fasírt másképpen (tepsiben sült krumplival)

Tábori József
Töltött fasírt másképpen (tepsiben sült krumplival)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A fasírthoz

A körethez

A tepsi kikenéséhez

619
Kalória
44g
Fehérje
26.7g
Szénhidrát
36.4g
Zsír
252.3g
Víz
340.9g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírthoz

A körethez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 619 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírthoz

A körethez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 4934 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírthoz

A körethez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 150 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1454 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    252.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 619 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    352.1 g

Zsír

  • Összesen
    291 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    2727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11631.8 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    447 mg
  • Kálcium
    1721 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    4575 mg
  • Nátrium
    4261 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    213.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    2018.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1694 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    391 mg
  • D vitamin:
    636 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    2350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1389 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3175 micro
  • β-crypt
    968 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2670 micro
Összesen 4934 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

A fasírthoz

  1. 8 db tojást keményre főzünk, és megpucolunk.
  2. A darált húsba beletesszük a megmaradt 2 db nyers tojást, a fűszerkeveréket, az őröltpaprikát, az áztatott zsemlét, a reszelt fokhagymát,borsozzuk, sózzuk. Az egészet alaposan összedolgozzuk, és hagyjuk egy kicsit pihenni.
  3. A krumplit alaposan megmossuk, ésközepes vastagságú gerezdekrevágjuk,egykrumplit 4-6részre(ne hámozzuk!).
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, egy kis olajjal bekenjük, rátesszük a krumplit,megszórjuk olajjal, és egy kis őrölt borssal. 160 fokon, légkeveréssel 30-40 perc alatt készre sütjük.
  5. A fasírtnak kikenjük a tepsit margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával.Egy kis fasírtotelterítünk a tepsi aljára, ráteszünk egy réteg sajtot, egy réteg bacont, sorba a tojásokat, mellé acsíkokra vágott paprikát. A tojás tetejére egy réteg sajt, rá a paprika és a bacon.A maradék hússal betakarjuk, és olyanhalmot készítünk, hogy ne "lógjon ki" semmi a töltelékből. A tetejét szórjuk meg egy kis morzsával.
  6. A fasírtot süssük fóliával letakarva 160 fokon 80 percig alsó sütéssel, majd fólia nélkül180 fokon 20 percig alsó-felső sütéssel, szép aranybarnára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 140 p
  • Tepsi mérete: 40/30/6

 Egy kollégám ajánlotta, azóta rendszeresen készítem.  Igen ízletes étek!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...