Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd nutellás briós

Svéd nutellás briós
Svéd nutellás briós
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég találtam rá erre a receptre a "Brioche suédoise au Nutella" francia honlapon. A briós név hallatán egy kerek formájú süteményre gondoltam. Ezzel szemben egy finom és gyönyörű süteményre leltem.

hozzávalók / 6 adag

A sütihez

A kenéshez

A töltelékhez

ajánlat

Reggelire, tízórainak, uzsonnának tejjel, kakaóval, kávéval kitűnő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, és jól összedolgozzuk. Konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A kelt tésztát a lisztezett deszkán kinyújtjuk, téglalap alakúra, a tepsink méretére (40 x 35). A tésztát szilikonos papírra csúsztatjuk a tepsibe. Közepébe kenjük a nutellát, amivel kb. 15x30 alapú téglalapot kenünk ki, és körben kb. 10 cm szélesen üresen marad a tészta.
  3. Mindkét hosszabbik oldalon a széleket ollóval bevagdossuk 3 centiméterenként. Ezeket a bevagdosott széleket jobbról-balról felváltva behajtogatjuk középre. A végeit szintén visszahajtjuk.
  4. Megkenjük cukros vízzel, és 20 percre még a melegben kelesztjük.
  5. Az előmelegített sütőbe tesszük. Amikor aranybarna lesz (25 perc) kivesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x35x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 044
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

svéd briós, kelt tészta nutellával töltve, nutellás svéd töltött kelt tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2014-02-10 14:31

Ez is nagyon finom, en is szoktam hasonlot sutni mindenfele mas toltelekkel pl. mak, dio, alma meggy es turo. Nutellaval meg nem csinaltam, de nagyon jo otlet. Koszonom.
Udv. Veronika

Ellák
Tésztásfül / Ellák Mon, 2014-02-10 19:08

Nagyon finom! A receptet egy francia szakácskönyvből , vettem. Az érdekes , Svéd briós a neve. Az eredeti a nutella. Ajánlom , egyéb finom, bele mehet, dió , lekvár, mák stb.
Üdv. Ellák

643
finomliszt 475 g
tej 250 ml
vaj 125 g
cukor 50 g
1 teáskanál
élesztő 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
tej 1 dl
nutella 5 ek