Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-zöldséges tekercs

Sonkás-zöldséges tekercs
Sonkás-zöldséges tekercs
62 perc / előkészület: 40 perc sütés: 22 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a facebookon láttam az egyik ismerősömnél, akinek szintén egy ismerőse töltötte fel:) (milyen jó ez a fészbuk). A tésztán nem változtattam, csak a tölteléket variálom a családom kívánsága szerint. Nagyon laktató, kiadós, és NAGYON FINOM étel. Az itt leírt mennyiség egy adag, kb. 20 szelet lesz belőle. Én alaphangon dupla adaggal nyitottam, és nem lőttem mellé. Az én "pasasaim" bármikor, bármennyit be tudnak belőle termelni. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, a maradék 4 dl tejet meglangyosítjuk.
  2. A lisztet egy mély tálba öntjük, hozzátesszük a felfuttatott élesztőt, a 2 dl olajat, a sót és a maradék langyos tejjel jól kidolgozott, puha, de nem ragacsos tésztát készítünk. A tejet ne öntsük egyszerre hozzá, a liszttől függ, hogy kell-e mind, vagy egy picurka megmarad. A tésztát egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyre tesszük kelni, kb 50-60 percre.
  3. Amíg a tésztánk kel, addig előkészítjük, és összeállítjuk a tölteléket. A sonkát összekockázzuk, a sajtot lereszeljük, a pohár tejfölbe belekeverjük a 2 gerezd zúzott fokhagymát, a lilahagymát vékony karikákra, vagy apró kockákra vágjuk, a konzerv zöldséget leszűrjük, átmossuk (ha friss zöldséget használunk, előtte pároljuk meg, illetve ha paradicsomos babkonzervet is keverünk a töltelékbe, akkor azt nem kell lemosni, csak jól lecsepegtetni), majd ezeket mind - a fokhagymás tejföl kivételével! - egy tálban jól összevegyítjük a kockázott baconnal.
  4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és kettévesszük. Vékonyra nyújtjuk, majd rákenjük a fokhagymás tejföl felét, és ráhalmozzuk, elterítjük rajta a töltelék felét. Feltekerjük, de nem túl szorosan, hogy a tészta tudjon növekedni sütés közben, de nem is lazán, mert akkor meg szétesik.
  6. A tekercset megkenjük az 1 tojássárga és 1 ek tejföl keverékének felével. Éles késsel háromszög alakúra szeleteljük, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk őket.
  7. Az előmelegített sütőben légkeveréssel 20-23 perc alatt készre sütjük. Aki akar, a tetejére is szórhat pici reszelt sajtot. A tészta másik felével ugyanígy járunk el.
  8. Jó étvágyat hozzá!:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 228
elküldve: 12
receptkönyvben: 91
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Boboj

Mióta szakács: 2012.04.07.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

töltött kelt tekercs, töltött háromszögek, kelt tészta töltve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-04-12 19:39

Köszönöm, nagyon látványos, és ezzel a töltelékkel is nagyon finom lehet. :)
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

1697
finomliszt 80 dkg
tej 5 dl
élesztő 5 dkg
cukor 1 ek
1 ek
sonka 30 dkg
bacon 25 dkg
sajt 25 dkg
csemegekukorica 14 dkg
lila hagyma 2 közepes fej
tejföl 450 g
fokhagyma 2 gerezd
tojássárgája 1 db
tejföl 1 ek