Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros-szilvás kalács

Vörösboros-szilvás kalács
Vörösboros-szilvás kalács
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc őszi gyümölcsöm a szilva, nagyon szeretem magában is, de isteni levesként elkészítve, húsok mellé, lekvárnak, vagy kelt kalácsban. Ez most egy vörösboros verzió. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy nagyobb keverőtálba öntjük, közepén mélyedést alakítunk ki. Az élesztős tejet a liszthez öntjük, és az élesztőt felfuttatjuk.
  2. Ezalatt a szilvákat megtisztítjuk, kimagozzuk, és a fél szilvaszemeket vörösborba áztatjuk.
  3. Miután az élesztő felfutott, hozzáadjuk az olajat, sót, cukrot és egy tojást. Összedolgozzuk, és kb. 30-40 percig hagyjuk letakarva pihenni.
  4. Miután a tészta másfél-kétszeresére nőtt, átgyúrjuk, kinyújtjuk, és megtöltjük a vörösboros szilvával (ez opcionális, én négyzetekre vágtam és a sarkokat hajtottam fel, de lehet bukta, vagy levél is belőle).
  5. Tetejüket tojással kenjük, és cukorral szórjuk meg, majd 150 fokos sütőben sütjük, amíg meg nem nőnek, ezután feltekerjük 180 fokra.
  • sütési hőfok: 150°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 615
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás batyu, szilvával töltött táskák

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

683
finomliszt 40 dkg
tej 2 dl
cukor 1 teáskanál
instant élesztő 1 tasak
cukor 3 ek
1 csipet
napraforgó olaj 50 ml
tojás 2 db
vörösbor 2 dl
szilva 8 db