r
Nosalty Logó

Töltött cukkini ahogy baschmeli készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töltött cukkini ahogy baschmeli készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2022 micro
Összesen 595 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.5 g

Zsír

  • Összesen
    162.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5044.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1052 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1943 mg
  • Nátrium
    1649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    650 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8089 micro
Összesen 2377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkiniket megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, kiszedjük a belsejét, hogy tölthető legyen. Sózzuk, borsozzuk, majd mindet kibéleljük a szeletelt baconnel. Minden hozzávalót felaprítunk, amit szükséges.
  2. A kockára vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, beletesszük a darált húst, összeforgatjuk, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, rozmaringgal és majoránnával. Amikor már majdnem megfőtt, beletesszük a mexikói keveréket, és addig főzzük együtt, amíg minden megpuhul.
  3. Közben a tejfölt összekeverjük a fokhagymával, zöldfűszerekkel.
  4. Amikor minden megfőtt, a kibélelt cukkinikbe töltjük, a tetejére tesszük a kikevert tejfölt, majd megszórjuk bőven reszelt sajttal.
  5. 180 C-os előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a sajt.
  6. Krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4519
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Érdemes nagyobb cukkiniket választani, könnyebb a megtöltése. A tölteléket és a fűszerezést ízlésünk szerint válasszuk, és adagoljuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„A gasztronómia nem egy rögzült állapot, folyton új és új...

Váncsa István könyvei alapművek a gasztrorajongók körében, legyenek képzett séfek, otthoni hobbiszakácsok vagy lelkes érdeklődők. A receptekből és esszékből építkező Lakoma-sorozat nemcsak a konyhában igazítja el az olvasót, de a kötetek tökéletes útmutatóul szolgálnak a tágan értelmezett gasztronómia világába, amibe belefér történelem, földrajz, kultúra és persze az ételek köré szövődő történetek is. Idén ősszel, immár bővítve, újra kiadták az Olasz lakomát, a szerzővel ennek apropóján beszélgettünk.

Kormos Lili

Termékteszt: szaloncukrokat vizsgált a Nébih, meglepő eredménnyel

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) újabb terméktesztet végzett a kókuszos szaloncukrok körében. A szakemberek összesen 19 termék laboratóriumi vizsgálatát végezték el. A szaloncukrok meglepően jól szerepeltek a teszten. A kókuszos édességek rangsora ezúttal egy rendhagyó, kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött jubileumi rendezvényen dőlt el.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...