Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csirkefarhát

Töltött csirkefarhát
Töltött csirkefarhát
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a töltött csirkét, ezt is szeretni fogja. Ez egy pénztárcakímélő változat. Apukám adta az ötletet, nála ettem először ezt az ételt. Azóta én is gyakran elkészítem.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Finom házi vegyes savanyúsággal vagy almapaprikával és burgonyapürével kínáltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A farhátat  jól bedörzsöljük a fűszerekkel.
  2. Elkészítjük a tölteléket:
  3. A kenyeret hideg vízben beáztatjuk és jól kifacsarjuk.
  4. A májat egy deszkán elkapargatjuk ahogy anyutól láttuk.
  5. A petrezselyem zöldet finomra vágjuk.
  6. A hagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük.
  7. A zsiradékban megdinszteljük.
  8. Egy tálba tesszük a kenyeret, a dinsztelt hagymát és a májat.
  9. Ráütjük a tojásokat, és befűszerezzük sóval, borssal apróra vágott petrezselyemzölddel.
  10. A töltelék alapanyagait jól összedolgozzuk.
  11. Ha lágynak tűnik, szórhatunk hozzá egy kis zsemlemorzsát.
  12. Ha összekevertük, megtöltjük vele a farhátat úgy, hogy a töltelék alá kerüljön.
  13. Kissé kizsírozott tepsiben 180 fokon kb 1 óra alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 24 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 439
elküldve: 2
receptkönyvben: 160
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Big Boss

Mióta szakács: 2010.09.20.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkefarhát töltve

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vioriká Moiszé
Vioriká Moiszé Sun, 2013-11-24 18:43

Kedves Big-Boss ,, briliáns ötlet a töltött far-hát , köszönom a receptet., tisztelettel Ibolya.

Kitty_83
KittyManó / Kitty_83 Mon, 2011-09-19 21:15

Kedves Dénes!
Ifjú feleségként kis segítséget kérnék. "A májat egy deszkán elkapargatjuk ahogy anyutól láttuk." Sajnos nekem nem volt alkalmam fortélyokat ellesni anyukámtól, így kérlek fejtsd ki nekem ezt az elkapargatást! Egyre több helyről hallom, hogy a farhát milyen finom tud lenni ilyen-olyan formában, de eddig én csak a kutyámnak álcázott átokfajzatnak főztem meg :)) Most szívesen kipróbálnám a Te recepted alapján.
Üdv:
Alma

Big Boss
Big Boss / Big Boss Tue, 2011-09-20 06:26

Kedves Alma!
A májat ráteszed egy vágódeszkára és egy kés élével a szélétől kezdve apró mozdulatokkal pépesíted.De a kést nem függőlegesen hanem vízszintesen mozgatod...kapargatsz:).Hát nem tudom ezt érthetőbben elmagyarázni,remélem segítettem.Üdv:Dénes

Kitty_83
KittyManó / Kitty_83 Tue, 2011-09-20 09:18

Kedves Dénes!
Abszolút érthető. Köszönöm! Már csak 1 kérdésm maradt: a bőre alá töltöd, mint a combnál, vagy az üregbe?
Üdv:
Alma

Big Boss
Big Boss / Big Boss Tue, 2011-09-20 13:56

Szia Alma!
Nos a bőre alá, nehéz is, meg kevés is lenne!
De az üreg az más, oda próbáld a legegyszerűbb, ha a tepsibe egy közepes gombóc a farhát a tetejére!
Kicsit itt-ott kilóg a töltelék az a tutti!
Üdv.
Dénes

csato
csato Thu, 2011-08-18 23:45

Szia!
Sejtem!!!És jó hatással lesz a hájaimra!Miattad lesz,rád kenem ám!:))
üdv Csató

Big Boss
Big Boss / Big Boss Fri, 2011-08-19 06:55

Szia!
Na-na! A receptért talán!
Az étvágy az már más téma!
Kíváncsivá tettél, szólj kérlek ha kipróbáltad!
Üdv.
Dénes

csato
csato Thu, 2011-08-18 18:03

Szia!
IMÁDOM a farhátat/meg a szárnyat/!!!Rántva,sütve,pöribe,levesbe.Ezt még nem próbáltam,de tuti ki nem hagyom!
Üdv Csató

Big Boss
Big Boss / Big Boss Wed, 2010-10-13 18:33

Sziasztok!Igen lesz halas kaja is, mondjuk úgy folyamatban. De még nem árulhatom el mi lesz az.Abból a kis házi kedvencből aminek a nyáron kifogtam a kis tesóját nagy tesóját.Üdv:Dénes

osztriga
OsztriGa / osztriga Wed, 2010-10-13 17:49

Hali,
Osztriga a farhátban??? Ez jó! Klassz volt olvasni a cuppogós beszámolókat!!
Big Boss! Lesz halas kaja is??? Vagy az ott a kezedben, házi kedvenc??? :-))
Üdv.: T.

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Sat, 2010-10-09 21:34

Ja, Dénes! A májelkapargatásról csak annyit, hogyha igazán isteni tölteléket akarsz, akkor egy részét kapard el, másik (nálam nagyobb :D) részét apró kockára vágva tedd bele. Én így láttam anyukától. :)

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Sat, 2010-10-09 21:33

Ááááááááá, imádom a farhátat. Van egy része, most nem tudom értelmesen elmagyarázni, hogy hol van, hülye vagyok bioszból, de van egy ilyen kanál jellegű csont/bemélyedés, na abban egy ilyen kis gömbölyű húsdarab, amit az angolok oysternek (osztriga!!!)hívnak, a franciák pedig.... nem tudom franciául, de magyarra lefordítva azt jelenti: "Bolond, aki otthagyja". Szóval, lehet, hogy sokan lenézik a farhátat, mert olcsó kaja, de azok pont azt nem tudják, mi a jó.
Eszter biztos tudja a szakszerű nevét is annak a csontnak. Talán még latinul is :P
Üdv, Juci

Panita
Panita Fri, 2010-10-08 11:16

Én is nagy farhát rajongó vagyok! Én főleg pörköltet szoktam alkotni belőle, sok-sok hagymával és jó cuppogós sűrűre főzni. Nyami! De most majd ezt is kipróbáljuk! :)))

Kephera
Kephera Fri, 2010-10-08 09:00

jujjj....ezt én is azonnal elmentem. Imádom a farhátat, én is szoktam rántani, nagyon finom!

Big Boss
Big Boss / Big Boss Fri, 2010-10-08 08:14

A farhát kirántásával egyetlen probléma a következmény lehet. A gyomor rontásra gondolok, mert nem lehet abbahagyni. Üdv. Dénes

malomkert
malomkert Fri, 2010-10-08 08:11

Ez nagyon szupi recept,már mentettem is.
Én idősebb háziasszonyoktól tudom,hogy a farhátat rántani is lehet,bár én még nem próbáltam.
De van olyan ismerősöm aki a disznó körmöt is kirántja.Egyszer meg kell próbálni.További szép napot mindenkinek.Éva.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-10-07 20:52

Az az igazság, hogy a csont melletti husi mindig a legfinomabb, akár olcsó, akár nem...Amit szerettem kiskoromban, a farhát belső oldaláról kicsipkedni a belsőségeket...hmmm, nyami nyami! Jó kis recept ez Big Boss! :)) A legjobbakat: Mrs Smith

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-10-07 20:37

Nahát!!!!!!!!Erre is jó, a csirkefarhát, és tuti recept, igaz kevesebb a husi rajta, de tényleg pénzkímélő és mégis tutira fini lesz.Köszi!Éva-Anyóca

640
csirkefarhát 4 db
kenyér 8 szelet
petrezselyem 1 csokor
tojás 4 db
csirkemáj 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
mangalica zsír 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint