Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagymával töltött csirkemell

Póréhagymával töltött csirkemell
Póréhagymával töltött csirkemell
115 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahogy az életben, minden dologban, az egyszerűséget vallom a konyhámban is. Minden este 7 órakor menetrendszerűen feltűnik az ember a konyha küszöbén, akinek egy élete, egy halála, nem akarja kipróbálni, milyen egy joghurtot vacsorázni, ha akkor is estünk haza, valamit enni kell. HÚST. Az évek rutinja kialakított egy sémát a húsételekben, ami nagyszerűen működik. Így hangzik: zöldséged a fűszered, ne hagyd, hogy kiszáradjon, és ha beleharaptok, ropogjon a megpirult teteje. A zöldségek részesülnek a saját zsírjában, levében puhuló hús ízeiből és viszont.
Tél végén beérem azzal a növénnyel, ami akkor is harsogja haragos zöld színét, amikor a hóból kandikál ki, elrejtve termését. Szent Hildegárd óva intett a fogyasztásától, de ahogy a franciák, én is csak huncutul beledobom a kosaramba, és jót eszünk belőle. Ez a póréhagyma, annak is a téli fajtája, ami túléli a fagyokat. Szerencsére nagyon alkalmazkodó, jó barátságban van minden olyan húskészítmény ízével, ami a téli disznótoros, a kamra feltankolása után épp erre a borongós időre érik össze. Hedonista lakomát főzhetünk belőle, a zöldségek részesülnek a saját zsírjában, levében puhuló hús ízeiből és viszont. A szalonna zsírját a szivacs funkciót ellátó kukoricakása szívja magába. Kicsit ropog, kicsit forró, nagyon jó.

hozzávalók / 4 adag

Előkészítés

Sütés és puliszka köret

ajánlat

- félédes fehérbor

- cider

- világos sör

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészítés

  1. A pórét karikázzuk fel, és kevés vajon fonnyasszuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A csirkemelleket negyedeljük. Összesen 8, tenyérnyi nagyságú húsunk lesz. Enyhén sózzuk meg, borsozzuk. Vezessük bele a kést merőlegesen a hús keresztmetszetébe, vágjuk be.
  3. Töltsük bele egy evőkanálnyi hagymát, és egy-két szelet baconnal tekerjük körbe.
  4. Kevés vajon pirítsuk meg a hagyma szeletelt zöld szárát, és tegyük bele a csirkét.
  5. Ha végeztünk a betekeréssel és beleraktuk a sütőtálba, öntsük fel 1 dl almalével.

Sütés és puliszka köret

  1. Takarjuk le a húst, és toljuk be a sütőbe, közepes lángra. 45 perc múlva locsoljuk meg a sülő szafttal. Fedő nélkül tegyük vissza, és alacsony lángon süssük tovább, további 20 percig.
  2. A puliszkát sóval, borssal tegyük fel főni, dupla annyi vízben. 15-20 perc alatt megpuhul. Ha olyan lenne az állaga, mint a pudingnak, és még nem jó az íze, húzzuk félre, és öntsük fel egy pohár vízzel. Szépen dermed, olajozzuk ki a formát, és magától kicsúszik. De halmot is csinálhatunk belőle.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 205
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Capucine

Mióta szakács: 2012.12.05.
23 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

póréhagymás csirkemell, póréhagymás csirke csőben sütve, póréhagymával töltött csirkemell puliszkával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

627
póréhagyma 1 db
vaj 3 dkg
2 tk
bors 1 kávéskanál
almalé 1 dl
csirkemell (csontos) 1 db
bacon 10 szelet
kukoricadara 1 bögre
víz 7 dl
1 tk
bors 0 ízlés szerint
trappista sajt 3 dkg