Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött aranygaluska

Töltött aranygaluska
Töltött aranygaluska
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom ez a lekvárral töltött aranygaluska. Aki még nem kóstolta, bátran készítse el!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához:

A szóráshoz:

A vanília mártáshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet, cukrot, sót, reszelt citromhéjat összekeverjük, a közepébe beleöntjük a megkelt élesztőt, a tojást, és a többi langyos tejjel jól kidolgozzuk. A végén az olvasztott vajjal szép hólyagosra dagasztjuk.
  3. Duplájára kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkára borítjuk, fél cm vastagra nyújtjuk, sűrű baracklekvárral megkenjük, majd félbehajtjuk, és 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  5. Vajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott vajjal lekenjük, cukrozott dióval megszórjuk. Még 20 percet kelesztjük letakarva.
  6. 200 fokra melegített sütőben megsütjük kb. 25 perc alatt.
  7. Ha barnulna a dió, fóliával befedjük, hogy meg ne égjen.
  8. A vaníliamártáshoz valókat összekeverjük, és felfőzzük.
  9. Az aranygaluskát még melegen, porcukorral meghintve, vaníliamártással fogyasszuk. Kicsit eltérő a hagyományostól. Nagyon finom lett. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23×38 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 9 656
elküldve: 1
receptkönyvben: 73
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lekvárral töltött aranygaluska, lekvárral töltött diós kelt tészta, sárgabaracklekváros-diós kelt tészta vaníliasodóval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Judit6
Kif Lee / Judit6 Tue, 2015-01-20 14:35

Jajistenem, de guszta, összefutott a nyál a számban :)
Eljön az az idő, amikor elkészítem úgy látom :)

1433
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 4 dkg
tej 1 dl
finomliszt 50 dkg
1 kávéskanál
tojás 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 10 dkg
sárgabaracklekvár 20 dkg
vaj 7 dkg
dió 10 dkg
cukor 5 dkg
főzőtejszín 2 dl
tej 6 dl
vaníliás pudingpor 60 g
cukor 4 dkg