r
Nosalty Logó

Aranygaluska Hevikétől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hevike
Aranygaluska Hevikétől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

A vanília sodóhoz

Összesen 1714 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

A vanília sodóhoz

Összesen 6855 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

A vanília sodóhoz

Összesen 259 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 1714 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.4 g

Zsír

  • Összesen
    347.2 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    152 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5050 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    1881 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    1701 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    785.6 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1535 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    820 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1449 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1010 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 6855 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 259 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

A vanília sodóhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 dl tejben+ 1 ek cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet kelesztőtálba tesszük, annak közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt.
  3. Hozzáadjuk a tojássárgát, a cukrot, olajat, citromhéjat, maradék tejet, és a sót. Jól kidolgozzuk.
  4. Langyos helyen 1 órát kelesztjük.
  5. Ha megkelt a tésztánk, akkor lisztezett deszkára borítjuk, és kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk. Kisebb pohárral, vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. Egy tepsit vastagon kikenünk margarinnal.
  7. Egy kis tálkában megolvasztunk 15 dkg margarint.
  8. A kiszaggatott pogácsákat egyesével megforgatjuk a margarinban, majd a cukros dióban, és sorban lerakjuk a tepsibe.
  9. Az első sor tetejét megszórjuk még egy kevés cukros dióval, majd folytatjuk a rétegezést. (Ebből a tészta mennyiségből nekem 2 sor lett.)
  10. 15 percig hagyjuk még kelni, majd hideg sütőbe tesszük, és lassú tűznél készre sütjük.
  11. Ha a tészta teteje nagyon pirulna, akkor alufóliával letakarjuk. Tepsiben hagyjuk kihűlni a tésztát, majd tányérokra szedjük, és vanília sodóval leöntjük.
  12. Vanília sodó készítése: A tojássárgát a kétféle cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és kevés tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk, és a beleöntjük a tojás-liszt keveréket. Folyamatosan kevergetjük, amíg besűrűsödik. Kicsit hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 328
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 149217
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 30.

Ajánló

Kenyérsütőgép kelesztő programjával is elkészíthetjük a kelt tésztát, úgy egyszerűbb, és időt takaríthatunk meg vele.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régebben gyűjtöttem a szakácskönyveket. Némelyik elég lehetetlen recepteket tartalmaz. Mostanában viszont ismét a kezembe akadt  "Kati mama szakácskönyve - Ahogy én készítem címmel".  Ebben a könyvben nagyon jó receptek vannak, olyan hagyományosak, elkészíthetők. Kicsit változtattam rajta, így 4 főnek ez bőven elég lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

A vanília sodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek