r
Nosalty Logó

Pekándiós aranygaluska

Vadnay Barizs Nikolett
Pekándiós aranygaluska
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

945
Kalória
12.7g
Fehérje
85.7g
Szénhidrát
63.4g
Zsír
28.7g
Víz
144.4g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
33.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 945 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 945 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    253.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2870.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    1324 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    342.6 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    115 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 3776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 425 kcal

Elkészítés

  1. A tészta összetevőit tálba teszem, összegyúrjuk (vagy dagasztógépbe tesszük). Hagyjuk pihenni fél órát. Amíg a tészta pihen, addig kikenjük a sütőformát/ lábast vajjal, szórunk rá zsemlemorzsát vagy lisztet.
  2. Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1,5-2 cm vastagon, pogácsaszaggatóval vagy kisebb pohárral szaggassuk ki. A pekándiót ledaráljuk, a cukorral (100g) összekeverjük.
  3. A kikent sütőedénybe tesszük szorosan a már kiszaggatott formákat, meglocsoljuk az olvasztott vajjal(150g), megszórjuk a cukrozott darált pekándióval. (Nekem egy 26-28 cm átmérőjű formába két réteg lett.)
  4. A második réteget is meglocsoljuk vajjal és a cukrozott pekándióval. Hagyjuk pihenni fél órát, addig készítsük el a sodót. Ha letelt az idő, tegyük be 170 fokra előmelegített sütőbe, majd süssük 30-35 percig (nem légkeveréses, középre helyezve a sütőben). Kicsit hűlni hagyjuk, majd tálalásnál sodóval leöntjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek