Pekándiós aranygaluska
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vadnay Barizs Nikolett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 33% Zsír
Összesen
945
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 33% Zsír
Összesen
3776
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 63.4 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 717.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 331 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.7 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 28.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 337 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 330 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
945
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.7 g
Zsír
-
Összesen 253.4 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 578 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2870.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 343 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 838 mg
-
Nátrium 1324 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 342.6 g
-
Cukor 136 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 115 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1347 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 279 micro
-
Kolin: 262 mg
-
Retinol - A vitamin: 1319 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 330 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 311 micro
Összesen
3776
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 323.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
425
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tészta összetevőit tálba teszem, összegyúrjuk (vagy dagasztógépbe tesszük). Hagyjuk pihenni fél órát. Amíg a tészta pihen, addig kikenjük a sütőformát/ lábast vajjal, szórunk rá zsemlemorzsát vagy lisztet.
- Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1,5-2 cm vastagon, pogácsaszaggatóval vagy kisebb pohárral szaggassuk ki. A pekándiót ledaráljuk, a cukorral (100g) összekeverjük.
- A kikent sütőedénybe tesszük szorosan a már kiszaggatott formákat, meglocsoljuk az olvasztott vajjal(150g), megszórjuk a cukrozott darált pekándióval. (Nekem egy 26-28 cm átmérőjű formába két réteg lett.)
- A második réteget is meglocsoljuk vajjal és a cukrozott pekándióval. Hagyjuk pihenni fél órát, addig készítsük el a sodót. Ha letelt az idő, tegyük be 170 fokra előmelegített sütőbe, majd süssük 30-35 percig (nem légkeveréses, középre helyezve a sütőben). Kicsit hűlni hagyjuk, majd tálalásnál sodóval leöntjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 170
- Feltöltés dátuma: 2024. november 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Vadnay Barizs Nikolett
1 recept