r
Nosalty Logó

Aranygaluska Nerovedova konyhájából

NS
Aranygaluska Nerovedova konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A galuskához

A sodóhoz

765
Kalória
18.6g
Fehérje
92.5g
Szénhidrát
35.3g
Zsír
37.8g
Víz
173.3g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
29.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A galuskához

A sodóhoz

Összesen 765 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A galuskához

A sodóhoz

Összesen 4589 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A galuskához

A sodóhoz

Összesen 225 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 765 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.3 g

Zsír

  • Összesen
    212.1 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4066.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1448 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1470 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    555.2 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    227 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    854 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    773 micro
  • Kolin:
    792 mg
  • Retinol - A vitamin:
    834 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    971 micro
Összesen 4589 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

A galuskához

  1. Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.
  2. Egy habverővel atojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukrokkal elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és azzal is alaposan összekeverjük.
  3. Az előbbiekhez hozzáadjuk a lisztet, és egy fakanállal jól kidolgozzuk.
  4. Megolvasztjukavajat, majd a tésztához adjuk, és a fakanállal fényesre dolgozzuk. Félretesszük kelni.
  5. Ha megkelt, akkor egy olajos kanállal a dióba szaggatjuk, megforgatjuk, és kivajazott tepsibe szorosan bepakoljuk.
  6. Közepes lángon aranybarnára sütjük.
  7. Amíg a galuskák sülnek, elkészítjük a sodót.
  8. Felforralunk 5 dl tejet. A maradék 2 dl tejben elkeverjük a pudingport, majd a többi tejhez adjuk. Ha felforrt, lezárjuk és elkeverjük benne a cukrot és vaníliás cukrot.
  9. A galuskát sodóval leöntve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x5

Ezt a receptet még anyukámtól tanultam. Nagyon egyszerű és finom. Az eredmény könnyű és ízletes desszert, ami tökéletes befejezése egy kiadós ebédnek. Jó étvágyat! :)

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek