Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökmagos stangli

Tökmagos stangli
Tökmagos stangli
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindennapi kenyerünk (kiflink) legújabb tagja. :) Nagyon szeretjük a magos pékárukat, nemcsak azért, mert finomak, de egészségesek is. Érdemes elkészíteni, mert levesek és egyéb ételek tökéletes kísérője, valamint nagyon finom szendvicsalap is.

hozzávalók / 5 adag

kovász

tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kovász hozzávalóit összevegyítjük, és 15 percig hagyjuk összeérni.
  2. A tészta hozzávalót egy tálba halmozzuk. Hozzáadjuk az elkészült kovászt, alaposan összedolgozzuk, és kidagasztjuk.
  3. 45 percre meleg helyre rakjuk a tésztát megkelni.
  4. Ha letelt a kelési idő, borítsuk lisztezett munkafelületre a tésztát, és osszuk egyenlő részekre (5-6 normálméretű stangli jön ki ebből az alapanyag mennyiségből). Formázzunk belőle kifliket, de az aljukat ne hajtsuk be, hanem hagyjuk egyenesben, hiszen ettől lesznek stanglik. :)
  5. Kenjük le egész, az felvert tojással (ha kedvünk tartja, a tetejét is megszórhatjuk tökmaggal), és pengével vagy késsel vagdossuk be.
  6. Hagyjuk pihenni további 15 percet.
  7. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyük be a stanglikat, és süssük 30-35 percet, míg aranyszínűre nem sülnek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 482
elküldve: 2
receptkönyvben: 122
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: buci, bagel, pita, croissant, briós, burek, zsemle, hamburger-buci, perec, édes leveles

egyéb elnevezések

magos stangli, magos kifli, tökmagos kovászos stangli

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

il-di.
Il-di. / il-di. Tue, 2015-02-24 12:34

Kedves medea!

Isteni a kiflid! Pillanatok alatt elfogyott még frissen, ropogósan :) Egy összetevővel volt csak gondom tésztakészítés közben, a folyadékkal. De könnyedén túltettem rajta magam +1 dl víz hozzáadásával. Köszönöm, hogy megosztottad! Üdv.: il-di.

medea_89
medea / medea_89 Tue, 2015-02-24 12:38

Szia Ildi!
Nagyon örülök, hogy ízlett! :) Külön köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a vízre...ez ugyanis kimaradt a receptből,javítom.
Szép napot! M.

331
friss élesztő 2 dkg
tej 1 dl
finomliszt 8 dkg
porcukor 1 teáskanál
teljes kiőrlésű liszt 20 dkg
finomliszt 10 dkg
tökmagolaj 1 ek
2 teáskanál
víz 1 dl
tökmag 2 ek
tojás 1 db