Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökmagos kuglóf

Tökmagos kuglóf
Tökmagos kuglóf
95 perc / előkészület: 35 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy osztrák receptes újságban találtam. Nagyon szeretjük a tökmagolajat, ezért ez a kuglóf is nagy kedvencünk!

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  tökmagokat a 180 fokra előmelegített sütőben 15 percet pirítjuk, majd durvára vágjuk. A kuglófformánkat vajjal kikenjük, majd a morzsával beszórjuk. A lisztet összekeverjük a tökmaggal és a sütőporral.
  2. A tojássárgákat a porcukorral és vaníliás cukorral kikeverjük, az olajat, vizet hozzáadjuk, majd a lisztes keveréket is hozzáadva tovább keverjük.
  3. A tojások fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, óvatosan a masszához keverjük, majd a formába simítjuk.
  4. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 450
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Bubbancs

Mióta szakács: 2011.12.16.
10 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, újév
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
konyha: osztrák
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kuglóf tökmaggal, tökmagolajos kuglóf

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

412
tökmag 100 g
vaj 30 g
zsemlemorzsa 2 ek
finomliszt 250 g
sütőpor 0.5 csomag
tojás 5 db
porcukor 200 g
vaníliás cukor 1 csomag
tökmagolaj 125 ml
víz 125 ml
cukor 50 g