r
Nosalty Logó

Tökmagos kenyér

ze(n)derta
Tökmagos kenyér
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

609
Kalória
22.9g
Fehérje
104.2g
Szénhidrát
16.7g
Zsír
103g
Víz
-
Koleszterin
21.3g
Élelmi rost
9.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4861 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1719.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    695 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    103 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 609 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.4 g

Zsír

  • Összesen
    133.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13758.2 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    2245 mg
  • Foszfor
    5172 mg
  • Nátrium
    5561 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    833.9 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    171 mg

Víz

  • Összesen
    824.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    749 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1930 micro
Összesen 4861 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálba tesszük, belekeverjük akorpát,a sót és a durvára vágott tökmagot.
  2. A liszt közepébe mélyedést készítünk a kezünkkel és ide tesszük a cukrot meg az élesztőt. 3 dl langyos vizet öntünk hozzá, és kanállal kevés lisztet is beleforgatunk a masszába. Lisztet húzunk a tetejére és kb. 1 órán át hagyjuk érni a kovászt.
  3. Ezután még kb. 4 dl langyos vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk. Konyharuhával letakarva egyenletesen meleg helyen újabb 1 óráig kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát újra átgyúrjuk és közben beledolgozzuk az olajat.
  5. Kettévesszük a tésztát és hosszúkás vekniket formázunk belőlük, amit egy-egy kiolajozott, kilisztezett 10x30 cm-es magas oldalú formába tesszük. A tetejüket haránt irányban kb. 2 cm távolságra bevagdossuk. A sütés előtt hagyjuk még legalább fél órát kelni.
  6. A sütőt közben begyújtjuk és a rács alá vizet teszünk egy tepsiben, hogy az így képződő pára megakadályozza a kenyéren a kéreg túl gyorsképződését.
  7. Először magas hőmérsékleten (200 C-on) sütjük 10 percig, majd 180 C-ra mérsékelve kb. 35-40 perc alatt megsütjük a kenyeret.
  8. Ha túl gyorsan pirulna a teteje, tegyünk rá több rétegben összehajtogatott konyhai kéztörlőt, ez megakadályozza, hogy megégjen.
  9. Ha megsült, kivesszük a formákból, és rácson hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 60 p

Újra itt az ősz, és ilyenkor szívmelengető a frissen sülő kenyér melege és illata...

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...