Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű, magos kenyér

Teljes kiőrlésű, magos kenyér
Teljes kiőrlésű, magos kenyér
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szupergyors kenyérrecept magos kenyér rajongóknak. Természetesen friss élesztővel is elkészíthető a mennyiségnek megfelelően.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízzel vagy tejjel elkeverjük az élesztőt, majd a többi hozzávalót is összekeverjük vele a kókuszzsír kivételével.
  2. Kókuszzsírral vagy más zsiradékkal kikenünk egy jénait vagy más formát, vagy sütőpapírral béleljük. A tésztát beleöntjük, a tetejét kicsit megvizezzük, és kb. 1 óra alatt 200 fokon készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 129
össznézettség: 1 534
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marjorie

Mióta szakács: 2014.02.01.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

tökmagos kenyér, napraforgómagos kenyér, magos kenyér, gyors kenyér

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sylvi
Sylvi Mon, 2019-08-26 23:26

Szia! Az lenne a kérdésem hogy a kókuszzsír hová kell? Mert az elkészítésben ezt már nem említi.
A tepsi kikenéséhez?

453
teljes kiőrlésű liszt 500 g
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
almaecet 2 ek
2 kávéskanál
víz 4 dl
kókuszzsír 0.5 ek
napraforgómag 50 g
tökmag 50 g