Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökkrém tavaszi fűszerekkel

Tökkrém tavaszi fűszerekkel
Tökkrém tavaszi fűszerekkel
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cukkiniből gyakran készítem ennek a kapros változatát, de most győzött a férfiúi akarat, és a kapor a kovászos uborka üvegébe került, míg ehhez a pempőhöz az újhagyma kicsit már kemény, vadabb ízű maradék zöldje és friss piaci petrezselyem jutott. Ez a kombináció is bevált, sőt, újszerű és könnyed ízvilágával lazán felveszi a versenyt a kapros cukkinikrémmel, ami eddig a nagy kedvenc volt.

Fontos, hogy ne savanykás ízű, híg majonézt és tejfölt használjunk, hanem mindkettő sűrű, jó minőségű legyen, mert ecetes ízzel ezt a krémet nem tudom jó szívvel ajánlani.

Ugyanez cukkiniből is készíthető, de mirelit tökből olcsóbb és gyorsabb, az íze pedig ugyanolyan. 

Hígabbra hagyva, majonézes salátaalapnak, salátaöntetnek is el tudom képzelni, pl. majonézes tojáshoz, krumplisalátához.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Cukorbetegeknek infó: fenti teljes mennyiség kb. 40 gramm CH-ot tartalmaz, glikémiás indexe közepes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kiolvasztjuk a tököt, leöntjük a levét. Sóval, pici borssal és a petrezselyem feldarabolt szárával kevés olajon puhára pároljuk.
  2. Pár csepp olajon megpároljuk az újhagyma karikákra vágott zöldjét (ha nem sajnáljuk, a fehér része is mehet bele).
  3. A hagymát bekekeverjük a tökpürébe, hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt, botmixerrel pépesítjük, majd a végén belekeverjük a petrezselyemlevélkéket és a többi friss fűszernövényt is.
  4. Hűtőben legalább egy órát hagyjuk összeérni, majd pirítósra kenve vagy mártogatósként főtt tojás, rántott máj,  fasírt, csevap mellé kínáljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 235
elküldve: 3
receptkönyvben: 147
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolimami

Mióta szakács: 2012.01.27.
45 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

tavaszi fűszeres tökkrém, újhagymás tökkrém, petrezselymes tökkrém, majonézes tökkrém, tökös mártogatós

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evapauer
Jolimami / evapauer Mon, 2012-08-27 20:19

Ez a bátor és kreatív hozzáállás viszi előbbre a világot! Gratulálok a fűszerek párosításához, én is ki fogom próbálni. A tárkonyom kicsit kiszáradt és a snidling nagyrészét lelegelte a cicám, no de erre való a piac. Szia! Éva

evapauer
Jolimami / evapauer Sat, 2012-09-01 16:56

Bizony ínyenc a drága. 18 éves múlt, szinte már mindent megengedünk és megadunk neki, igazi családtag. Most éppen házitejet kapott, forralva és testmelegre visszahűtve... Talán én se vagyok normális, de annyi kedvességet ad ez a kis jószág és annyi örömük van benne, hogy lessük minden kívánságát. Szép hétvégét Neked és jó sütés-főzést! Éva

bejja1978
bejja1978 Mon, 2012-08-27 18:49

szió! köszi a receptet, imádom a "kenőcsöket" :)
én snidlinggel, friss petrezselyemmel, friss tárkonnyal készítettem, ezeket találtam anyukám kertjében :)
isteni lett!!!!!

260
közönséges tök 50 dkg
újhagyma 5 db
petrezselyem 0.5 csokor
olívaolaj 0.5 dl
1 tk
bors 1 csipet
majonéz 5 ek
tejföl 1 dl
snidling 0 ízlés szerint
rukkola 5 dkg