Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töki pompos császárszalonnával

Töki pompos császárszalonnával
Töki pompos császárszalonnával
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vásárokban aranyáron kapható magyar pizza. Más néven langalló, töki pompos, kenyérlángos. Régen a kenyérsütések alkalmával (5 naponta) készítették, a megkelt kenyértészta széléből csíptek le darabokat, amit megszórtak mindenféle finomsággal, és kemencében megsütötték :). Az biztos, hogy a mai változat után is megnyalja mindenki a 10 ujját :).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A lisztbe beletesszük a sót, a felfutott élesztőt, az olajat, és kb.1-1,5 dl vizet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
  2. Jó alaposan összegyúrjuk, majd legalább 3/4-1 órát kelesztjük letakarva.
  3. Kiolajozott tepsibe nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben kb. 5-10 percig elősütjük.
  4. Ha kicsit megsült, akkor megkenjük a tejföllel, rászórjuk a felkockázott szalonnát, a hagymaszeleteket és a reszelt sajtot.
  5. Sütőbe visszatéve, még kb. 15 percig sütjük, addig, amíg a sajt el nem kezd pirulni.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 49 074
elküldve: 43
receptkönyvben: 890
elkészítve: 50/76
Facebookon megjelent: 2

szakács

Fanka

Mióta szakács: 2011.07.01.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töki pompos, langalló, magyar pizza, kenyérlángos, kemencés lángos

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

angi77
angi77 Thu, 2017-04-13 12:45

Sok receptet kipróbáltam már,de ez,tökéletes!Annyit változtattam rajta,hogy 30dkg liszt és 10dkg rétes liszttel készítettem és szórtam bele oregánót!

Keti27
Keti27 / Keti27 Thu, 2015-02-12 10:59

Tegnap elkészítettem, és nagy sikert arattam! 20dkg finomliszthez 20dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet adtam. a tetejére sokás szalámi szeletek és házi kolbász került. nem mertem rá 3 hagymát tenni, de legközelebb fogok! :)
annyira finom, hogy szerintem 4 személynek majdnem egy kicsit karcsú az adag. nálunk legalábbis nagy étkűek ették, és mind egy szálig elfogyott. köszönet érte!

Kriszti7
Kriszti7 / Kriszti7 Thu, 2014-08-14 15:17

Nagyon finom lett - először, másodszor és sokadszor is!!! Én a kenyérsütőben dagasztottam meg, illetve a vörös- helyett lilahagymával és sajt nélkül készült.

mazsolababa
mazsolababa Thu, 2013-12-19 18:00

Nagyon jóízűt vacsoráztunk ebből a finom langallóból.Köszönöm ezt neked.

bzsofi87
bzsofi87 Fri, 2013-08-02 12:25

Szia! Érdeklődnék, hogy ez a mennyiség körülbelül mekkora tepsire elég? Köszönöm.

lbori
lbori Mon, 2013-02-25 13:22

Elkészítettem, nagyon finom , de sajtot legközelebb nem sütök rá. Kicsit sós lett tőle.
Máskor is meg fogom sütni! Köszönöm a receptet!

hsgyorgyi
hsgyorgyi Thu, 2012-02-23 14:17

Kedves Fanka! Mekkora tepsiben célszerű ezt az adagot sütni? Köszi!

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2011-08-16 12:38

Kedves Fanka!
Csodásan néz ki a fotón a pompos! De szívesen megkóstolnám!
Én is szoktam ilyet sütni, mert nagyon szeretjük és mert nagyon finom!
Szép napot!
Edit

fannika0311
Fanka / fannika0311 Sat, 2011-08-13 13:19

Kedves 'tanyasi tyúk'!
Kemencében az igazi,aki megteheti annak szerencséje van mert isteni:)) köszönöm a tippet, gombán már én is gondolkoztam,el fogom készíteni így is :))

tanyasi tyúk
tanyasi tyúk Sat, 2011-08-13 08:34

Ehhez hasonlót szoktam és ma is fogok sütni a kemencében, legutóbb gombát tettem hozzá, ma lecsósan készül. De elkevert tojással a tetején is finom.

987
finomliszt 400 g
élesztő 30 g
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
1 tk
víz 1.5 dl
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 300 g
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 3 kis fej
füstölt-főtt tarja 40 dkg
sajt 25 dkg