Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökgaluska pirított gombával

Tökgaluska pirított gombával
Tökgaluska pirított gombával
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindkettő igazából köret, de így együtt, salátával vagy télidőben valami tejfölös vagy tejszínes mártással (pl.: Alfredo szósszal vagy snidlingmártással) kiváló ebéd- vagy vacsoraétel. A tökgaluska mirelit tökből is működik, gomba egész évben kapható.

hozzávalók / 4 adag

A tökgaluskához

A pirított gombához

ajánlat

A pirított gomba valami ’izgalmasabb’ gombából (pl.: rókagomba) igazi ínyencség sültek (leginkább vadsültek) mellé.
A tökgaluska pedig a nokedli tökkel súlyosbított formációja, olasz recept.  Vilmosnak tojást ütöttem rá (tojásos nokedli), mert ő a gombát nem eszi. Salátát mindketten.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tökgaluska készítése:
  1. A meghámozott spárgatök magját kikanalazzuk, a húsát felkockázzuk
  2. Lábasban állandó kevergetés mellett péppé főzzük.
  3. Hűlni hagyjuk.
  4. A tojással jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk.
  5. Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot.
  6. Kanalanként a lisztet. Jó kemény galuskatészta legyen!
  7. Forró, sós vízbe szaggatjuk.
  8. Olvasztott vajra szedjük.
Pirított gomba készítése:
  1. A gombát megmossuk, a földes részeket levágjuk, felszeleteljük.
  2. A hagymát kockázzuk, a petrezselymet apróra vágjuk.
  3. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát.
  4. Hozzáadjuk a gombát.
  5. Pirítjuk, míg a leve elfő.
  6. Sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel szórjuk.
  7. Összekeverjük, tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 659
elküldve: 12
receptkönyvben: 391
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tökös nokdeli

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tucsike
tucsike Fri, 2010-07-23 09:04

Kedves Marcsi75! Igen, hus helyett kockára vágott tökkel főzőm, beletéve kaprot is. Hamar kész van és akkor tejfölt keverek bele /csak vigyázni kell, nehogy csomós legyen/ egy rottyantás és kész. A túrós nudli: túrót annyi liszttel keverek össze, amennyivel gyurható tésztát kapok. Természetesen teszek bele sót illetve apróra vágott kaprot. A nudlit vizten kifőzőm és kész. Ma is ezt főzök. Jóétvágyat hozzá és ha elkészitetted, légy szives ird meg, hogy izlett. Szép napot! Tucsike

tucsike
tucsike Fri, 2010-07-16 11:44

Szia Ildikó! Nem tudom, főztél-e már tökpörköltet, kapros -túrós nudlival? Nagyon finom, nálunk gyakran van amikor tök szezon van. Szivesen belüldeném a receptet de a fényképzéssel bajom van, ezért nem küldöm. További szép napot: Tucsike

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Sat, 2010-07-17 23:32

Még nem Tücsike, de nagyon jól hangzik, biztosan kipróbálom (és akkor majd le is fényképezem, és felteszem a nevedben, ha addig Te nem).
Köszi: Ildikó

475
közönséges tök 1 kg
tojás 1 db
finomliszt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kapor 1 csokor
vaj 5 dkg
csiperkegomba 50 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor