Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajor galuska

Bajor galuska
Bajor galuska
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy étteremben ettem először, nagyon ízlett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Liszttel, tojással, sóval, tejjel galuskatésztát készítünk, kifőzzük.
  2. A bacon-t ujjnyi széles csíkokra vágjuk, kevés olajon átpirítjuk.
  3. A  megfőtt galuskatésztát rászedjük, átforgatjuk.
  4. Tálaláskor tejfölt teszünk a tetejére, megszórjuk a sajttal. Paprikával, paradicsommal, lilahagymával körberakjuk.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 31 032
elküldve: 5
receptkönyvben: 510
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Lona

Mióta szakács: 2010.07.29.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bajor nokedli, sajtos-tejfölös nokedli baconnel, bajor sztrapacska, füstölt sajtos galuska

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sonja17
sonja / sonja17 Wed, 2011-03-16 20:28

Szia

Nagyon fincsi lehet,de az eredeti bajor galuska picit máshogy készül.Én 14 éve élek Münchenbe,és az egyik szakácstol tanultam.Miután a galuskát kifözted,reszelt sajttal,tejszinnel,pici sonka kockával keverd össze.Tetejére piritott hagyma jön

Probáld ki

bubuka86
bubuka86 Tue, 2016-09-13 11:54

Hú hát éhes lettem, éppen káposztás galuskát készítek, de lehet kipróbálom legközelebb a te verziódat is, isteni lehet így az íze.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-08-12 21:44

Szia!

Azt szeretném megkérdezni, hogy mitől bajor a galuska. Attól, hogy tejjel készíted el?
Köszi!

Üdv, Tyche

lona
Lona / lona Fri, 2010-08-13 09:43

Szia! Étteremben ettem először,ezen a néven volt kiirva az étlapra. A recept onnan származik.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-08-16 13:46

Szia!

Értem, köszönöm a választ. Én meg azt hittem, hogy valami ősi recept, amit "otthonról" hoztál magaddal. :D:D:D

adrica
adrica Fri, 2010-08-06 12:25

nagyon megtetszett a recept, és kipróbáltam.Nagyon Fincsi. Jó kiadós, én ebédre készítettem el (vacsira kicsit nehéz lenne), és két alkalomra is elég lett mert nagyon laktat. Egy fej lila hagymát kockára vágva én hozzá kevertem.
köszi a receptet

918
finomliszt 500 g
tojás 3 db
0 ízlés szerint
tej 0.5 dl
bacon 200 g
tejföl 150 g
füstölt sajt 150 g