Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökfőzelék Marcsiseftól

Tökfőzelék Marcsiseftól
Tökfőzelék Marcsiseftól
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorunkban a főzelékeket meg kellett enni! Mi közben azon gondolkodtunk, hogy hova dugjuk el, vagy hova kenjük, hogy úgy tűnjön, hogy megettük. Most felnőttként pedig az egyik kedvenc nálunk. Bizony amit nem muszáj, az lehet nagyon finom. Ez pedig az!!!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Pörkölttel, sülttel is kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt a héjától megszabadítjuk, hosszában félbevágjuk, és egy evőkanál segítségével a magokat kikaparjuk.
  2. Legyaluljuk, enyhén sózzuk, összekeverjük és kb. fél órát állni hagyjuk.
  3. Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megpirítjuk, a lábast félrehúzzuk, beletesszük a pirospaprikát, összekeverjük, rátesszük a tököt és az apróra vágott kaprot. Fedő alatt puhára pároljuk.
  4. A tejfölt a liszttel simára keverjük, ráöntjük a tökre, meglocsoljuk a citrom levével, összefőzzük és ha szükséges, ízesítjük.
  • elkészítettem: 215 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 67
össznézettség: 89 948
elküldve: 6
receptkönyvben: 552
elkészítve: 93/104
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös tökfőzelék, kapros tökfőzelék, tejfölös habart főzelék tökből

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Sun, 2018-07-15 23:26

Kedves Marcsisef!
Tetszett story a tökfőzelékről, szegény férjem gyerekként addig nem kelhetett fel az asztaltól míg meg nem ette, ő pedig kihasználva, hogy az anyukája kiment a konyhából felosont a padlásra és elhantolta szegény megboldogult tökfőzeléket. Most pedig felnőttként szívesen fogyasztja, ahogyan én készítem egy feltétellel fasírt ehhez jár, anélkül válóok a tökfőzelék, ha mégoly finom is. Az általam készített, annyiban tér el a receptedtől, hogy pirospaprikát mellőzöm - véteknek tartom mindenféle zsenge zöldséges ételbe tenni - viszont zöldpaprikát egy darabot csíkokra vágva teszek bele, valamint jó sok kaprot, (télen is, mert szezonban teszek el összevágva a fagyóba).
üdvözlettel: Margó

b-n
b-n Sun, 2015-06-21 11:20

Szép kapor kellette magát a piacon, így egyértelmű volt, hogy tökkel párosítom. Tudom ez az egyik olyan étel, ami vagy bejön valakinek vagy sem. Mi az előbbihez tartozunk. Szombati ebédre fasírttal jó választásnak bizonyult!

Danika2012
Danika2012 Sun, 2014-10-26 08:59

Kedves Marcsisef

Tegnap meg csináltam és isteni finom lett köszönöm. El is mentettem a recept könyvbe, ezen túl csak így fogom meg csinálni.

balintmonika
balintmonika Mon, 2014-07-14 12:46

Nem tudom,hogy az volt-e az oka,hogy a kertecskémben nevelgetett tökből,vagy talán a nagyon jó recept miatt,de kis családom mindegyike számára ehető jelzővel illetett tökfőzeléket tettem ma az asztalra.Én eddig is szerettem a tökfőzeléket,a férjem kétszer szedett!!!!,és a gyerekek is megették azt.Ez volt életem eddigi legjobb tökfőzelék-próbálkozása.KELL ENNÉL TÖBB!?

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Thu, 2014-07-17 15:37

Kedves Monika!
Köszönöm az elismerést. Nagyon örülök, hogy ízlett.
Nekem is sokkal jobban ízlik a kertecskémből szedett gyümölcs, zöldség.
További szép hetet kívánok!
Üdv. Marcsi

Chante78
Chante78 Sat, 2014-05-17 18:00

Nem csináltam még citromlével, sokkal frissebb ízű, mint ecettel. Nagyon ízlett a recepted alapján a főzelék, köszönöm!

Müszi
Müszi Thu, 2012-11-01 17:13

Kedves Marcsisef!
A töltött káposzta receptednél már említettem, hogy nagyon hasonlóan főzünk, mivel én is komlói vagyok és ez érvényes a tökfőzelékre is. Nekünk így elkészítve a legfinomabb, úgy látom másoknak is ízlik.
Üdvözlettel, további jó sütést, főzést kívánok: Marcsi

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Fri, 2012-11-02 15:44

Kedves Müszi Marcsi.
Jól esik a lelkemnek, hogy tetszenek a receptjeim és külön örülök, hogy földiek vagyunk(én különösen :dávidföldi) Azért Komlón sem így főz mindenki, annak ellenére, hogy nagyon sok jól főző háziasszony van.
Kellemes hétvégét kívánok.
Pusszantás. Földid

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi Tue, 2012-07-10 12:37

Kedves Marcsi!

Isteni finom lett a főzelék, sokszor próbálkoztam már vele, de valahogy sosem lett olyan íze, mint ami a mamáé :)) na ez most olyan lett, gyorsan el is mentettem, igaz én tettem bele egy kis cukrot, mi édesen szeretjük!
köszönöm, hogy feltetted ezt a recepted!
További szép napot!
Anikó

Dhpatri
Dhpatri Tue, 2012-06-12 14:09

Hát ez valami isteni finom lett!A 10 hónapos kislányomnak is ízlett. Ma ez volt az ebédünk, nagyon köszönjük a jó receptet!

bakancsi
bakancsi Thu, 2012-05-31 08:58

Mi is így csináljuk és nem bírjuk megunni!
Kóstoljátok meg bundás kenyérrel! ISTENI!!!! :-)

414
közönséges tök 1 kg
vöröshagyma 1 kis fej
tejföl 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 1 kk
kapor 0.5 csokor
sertészsír 1 ek
0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert